Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan İsmail Ok: Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu biliyoruz

Başkan İsmail Ok: Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu biliyoruz

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, Dinkçiler mahallesinde kurulan Pazar yerine yapılacak Kapalı Pazarın inşaat temelini mahalle muhtarları ile birlikte attı.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok, Dinkçiler mahallesi`nde kurulan Pazar yerine yapılacak Kapalı Pazar`ın inşaat temelini mahalle muhtarları ile birlikte attı.
BİZİM EVLERİMİZDEN MİLYON DOLARLAR ÇIKMADI
Balıkesir Belediye`si olarak 13 ay önce operasyon yediklerini ve arkadaşlarının yataklarından alındığını hatırlatan Başkan Ok, bizim arkadaşlarımızın evlerinden milyon dolarlar çıkmadı dedi. Ok " 13 ay 1 gün önce operasyon geçirmiştik. Arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz, il başkanımız sabahın 06.00-07.00`sinde evlerinden, çocuklarının yanından alındılar. Ama 13 ay dolmasına rağmen hala bir iddianame hazırlanamadı. Bizim evlerimizde öyle ayakkabı kutuları içerisinde milyon avrolar çıkmadı. İddianame yok ortada. Çünkü, biz hizmete talip olduk. Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu biliyoruz. Bu da bizim için şereflerin en büyüğü. Bırakın çalmayı çırpmayı, israfın dahi hesabını yapıyoruz" dedi.
KİMSEYE HİZMET YAPTIK DİYE FATURA ÇIKARMADIK
Balıkesir Belediyesi olarak hizmette sınır tanımadıklarını kaydeden Başkan Ok şöyle devam etti "Bugüne kadar iki tane kapalı pazaryeri yaptık. Bunun yanında üç tane daha yapıyoruz. Bunların bir tanesinin temelini sizlerle birlikte atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizden önce kapalı pazaryerleri yapıldığında esnafa fatura yollanıyordu. Fahiş fiyata mal satan tüccar gibi. Kapalı pazaryerinin maliyetinden daha fazla para toplanıp tabiri caizse tüccar gibi gelir elde ediliyordu. Biz iki tane kapalı pazaryeri yaptık. Sakarya ve Adnan Menderes mahallelerinde yaptık. Hiçbir kimseye, hiçbir pazarcı esnafına bir kuruşluk fatura gönderilmedi. Bunlar belediyeciliğin olmazsa olmaz görevleri arasında. Bakın bugüne kadar 900 bin ton asfalt serdik. 4,5 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde asfalt işlerini yaptık. Eski dönemlerle kıyaslanamayacak kadar Balıkesir`in sokaklarını, caddelerini başta asfalt olmak üzere, kaldırımlarını, kilit parkelerini, bordür taşlarını döşedik. 900 bin ton asfalt sermemize rağmen hiç kimseye bir kuruş fatura çıkarmadık. Bunlar belediyenin asli görevleridir. Yatak odalarında, ayakkabı kutularında milyon dolarlar çıkmazsa, para sayma makineleri yoksa, hortumlar birilerinin bahçelerine, villalarına değil de, halka hizmet olarak akarsa bu hizmetler üretiliyor."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli