Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan İnceoğlu, Uğur Mumcuyu andı

Başkan İnceoğlu, Uğur Mumcuyu andı

Akçayın CHPli Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, 24 Ocak 1993te bombalı saldırı sonucu öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcunun 20. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Akçay`ın CHP`li Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, 24 Ocak 1993`te bombalı saldırı sonucu öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu`nun 20. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamasına, Uğur Mumcu`nun, yaşamı boyunca demokrasinin yılmaz savunucusu olduğunu vurgulayarak başlayan İnceoğlu, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Türk Ulusu, 20 yıl önce 24 Ocak 1993 günü, yiğit, Atatürkçü, halkçı, laik, tam bağımsız Türkiye sevdalısı, yurtsever bir evladını bombalı bir saldırı sonucu kaybetmişti. Uğur Mumcu, yaşamı boyunca demokrasinin yılmaz savunucusu oldu. Atatürkçüydü, Cumhuriyet-çiydi, karanlık güçlerin üstüne gözünü kırpmadan gidiyordu. Bize düşen, yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermektir. `Cesur bir kez, korkak bin kez ölür` anlayışı ile atalarımızın kanları ile kurulmuş Cumhuriyetimizi korumakta bizlere düşüyor. Türk Basın Tarihi`nin düşünceleri, tavrı ve aydınlatıcı yazılarıyla topluma ışık tutan keskin kalemi Uğur Mumcu`yu öldürülüşünün 20. yılında saygı ve rahmetle anıyor, pek çok usta kalemi katleden zihniyeti bir kez daha kınıyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli