Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Geyik, Ne Sizleri Unuttuk Nede Kahpe Eylülleri

Başkan Geyik, Ne Sizleri Unuttuk Nede Kahpe Eylülleri

Edremit Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman Geyik, 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Edremit Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman Geyik, 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Başkan Geyik, yaptığı açıklamada, "Ne olursa olsun meşru olmayan bir eylemi desteklemek mümkün değildir. Demokrasi ve milli iradenin olduğu bir yerde, sorunların çözümü de yine demokratik yollarla olmalıdır. 1944`de tırnakları sökülen, tabutluklara atılan da bizlerdik, arada yaşanan darbelerde de en ağır bedeli ödeyenler de yine biz olduk. Bir de bunlar yetmezmiş gibi 12 Eylül`de de işkenceler gördük, asıldık, yok edilmeye çalışıldık.
İhtilale giden yolda yaşanan vahim komplo ve tezgâhlardan dolayı haksız ve yersiz yere mahkûmiyetlere ve ölüm cezalarına maruz bırakılan Ülkücüleri, unutmadık. Bizler her dönem ezilmeye, yıldırılmaya ve öldürülmeye çalışılan bir hareketin mensupları olarak, acılarımızın bizlerin rütbeleri olduğuna inanıyoruz.
12 Eylül ihtilalinin kurbanlarından olan Ülkücü Ağabeyimiz, Mustafa Pehlivanoğlu`nun mektubunda yer alan şu kısım açıklamaktadır: `Şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki, Mustafa`lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah`a inananlarındır.`
Bizler Ülkücü Türk Gençliği olarak milletimizin önündeki bu zor ve sıkıntılı dönemde de Türkiye`nin ve Büyük Türk Milleti`nin huzuru, güvenliği, birliği ve bin yıllık kardeşliğini korumak için üzerine düşen görevi yapmaya azimli ve kararlıyız. Taşıdığımız bayrak; temsil ettiğimiz mukaddes Türk Milliyetçiliği davası uğrunda şehitler ordusuna katılmış olan Ruhi Kılıçkıran´dan Hasan Şimşek`e kadar şehit olan ağabey ve kardeşlerimizin ruhaniyetlerinin de şu anda bizimle beraber olduklarını biliyorum. Bizler, bize yapılanı dün unutmadık, bugün hala hatırlıyoruz ve yaşadığımız sürece de unutmayacağız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false