Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Gençer gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Başkan Gençer gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Ayvalık'ta görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Ayvalık’ta görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Başkan Gençer, Ayvalık ilçesinde görev yapan yerel, ulusal gazete muhabirleri, ajans ve televizyon temsilcileri ile Yelken Restoranda kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Gençer, 9 aylık belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Belediye başkanlığının 9. ayını doldurduğunu anlatan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ta 25 belediye meclis üyesiyle birlikte 9 aydır hizmet ettiklerini bildirdi. Ayvalık’taki sorunların hepsini bildiklerini ifade eden Gençer, bu sorunların hepsini tek tek sıraya alarak öncelik sırasına göre gündeme alarak vatandaşlara hizmet edeceklerini söyledi.
Öncelikli sorunun yollar olduğunu işaret eden Gençer, büyükşehirle yolların ayrıştırılmasının yapıldığını, Ayvalık Belediyesinin 120 kilometrelik yola sahip olduğunu dile getirdi.
Altınova’da ki Organize Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinden, Kırlangıç Fabrikasının sosyal, kültürel hayata kazandırılmasına kadar birçok projeden bahseden Gençer şöyle konuştu: “Basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basının hem gücü, hem de kamuoyuna duyurmak açısından basın bir ülkenin medeniyetini gösterir. Eğer basın üzerinde sansür, basın üzerinde dayatma varsa o ülkenin kalkınması ve halkının refahı mümkün değildir. Dünyada bunun örnekleri çok gözükmüştür. Zamanında ülkemizde de yaşanmıştır. O yüzden basının hür olması lazım. Yani basın mensuplarına yapılan saldırıları, basın mensuplarına karşı yapılan her şeyin kınamamız lazım. Hangi fikirden olursak olalım hiçbir zaman için basına yapılan hiçbir şeyi tasvip etmememiz lazım. Ben bu gününüzde kendi haklarınızı savunacak en önemli insanlar sizsiniz. Kendi haklarınızı savunun, gününüz kutlu olsun.”
ının sorularını da cevaplayan Başkan Gençer, toplantı sonunda gazetecilere isimlerine özel olarak hazırlanan ajanda ve kalem hediye etti.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli