Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Canbaz Ahilik Haftasını kutladı

Başkan Canbaz Ahilik Haftasını kutladı

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, ilçe esnafının Ahilik Haftasını kutladı. Ahiliğin mertlik, yiğitlik, eli açıklık anlamına geldiğini hatırlatan Canbaz, Ahiliğin günümüzde de hala geçerliliğini koruduğunu kaydetti.

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, ilçe esnafının Ahilik Haftasını kutladı.
Ahiliğin mertlik, yiğitlik, eli açıklık anlamına geldiğini hatırlatan Canbaz, Ahiliğin günümüzde de hala geçerliliğini koruduğunu kaydetti.
"Ahilik, din, dil, ırk, renk farkı gözetmez. Günümüze kadar süre gelen ahilik esnaf ve sanatkârlar birlikleri, toplumsal yapımızın vazgeçilmez kurumlarından birisi olmuştur" şeklinde konuşmasına devam eden Canbaz, "Ahilik teşkilatı esnaf, sanatkâr ve ticaret erbabını asırlarca bünyesinde barındırıp, iş ve meslek ahlakını oluşturmuştur. Hangi çağda ve yerde olursa olsun toplumda en önemli konu, o toplumun sosyal ve ekonomik durumunun ahlakla bütünleşerek yükselmesidir. Esnaf ve sanatkarların temsilcileri olarak hedefimiz Ahilik kültürünü, Ahilik ruhunu ve terbiyesini daima yaşatmak, çağdaş yorumlarla geleceğe taşımak olmalıdır.
Bizim tarihimiz olan Ahilik Kültürünün ve değerlerinin devamı bizleriz. Bu sebeple Ahiliğe önem veriyoruz. Her ne kadar küreselleşen dünyada yaşanan ekonomik krizler bazı kültürlerde yozlaşmaya neden olsa da Erdek esnafımızın ahilik prensiplerinden vazgeçmeyeceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm esnafımızın haftasını kutluyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli