Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Aysan suçlamaları cevapladı

Başkan Aysan suçlamaları cevapladı

Erdek Doğuş Gazetesinde yayımlanan Rögarlara sandalyeli, küfeli önlem başlığıyla yayımlanan habere karşı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bir açıklama gönderdi.

Belediye Başkanı Aysan, Erdek Doğuş Gazetesi`nin 11 Ocak 2012 tarihli sayısında yer alan haberdeki suçlamaları şöyle cevaplandırdı:
-Erdek Yalı Mahallesi Hükümet Caddesi`nin eskimiş, kırık dökük, engebelerle dolu daracık kaldırımları ile ilgili çok sayıda Erdek`li vatandaşımız, gerek bana gerekse belediyemizin `Beyaz Masa` Birimine şikâyetlerini iletti. O caddenin, Erdek`imizin yüzünü yansıtacak ve modern bir dizayna sahip olması gerekliliğini dile getiriliyordu. Bizde aynı fikirde olduğumuzdan, göreve geldiğimiz ilk günden beri söz konusu caddenin genişletilmesi ve çiçeklendirilmesi ile ilgili çalışmalar yaptık.
-Geçtiğimiz haftalarda eski kaldırımları söktük. Yeni ve modern kaldırım taşları için ihalemizi yaptık. Yenileme sonrasında yeni döşenen taşları sonradan sökmemek ve caddenin düzenini tekrar bozmamak için, caddeye bakan apartmanlarımızın kanal giderlerinin tümünü onardık ve yeniledik. Çünkü eski ve dar kanallarımız tıkanmaya neden oluyordu. Böylelikle kaldırımların tekrar tekrar kazılıp masraf yapılmasına ve belediyemizin kasasından boşa para ve emek sarf edilmesine engel olduk.
-Tüm bu çalışmaları yaparken de vatandaşlarımızın güvenliği için almamız gereken tüm önlemleri itina ile aldık. Esnafımızı ve caddenin sakinlerini bu konuda uyardık. Logar kapaklarını kapattık. Etrafına korucu önlemler aldık.
-Bu işlemler yapılırken, kaldırımların olmaması nedeni ile vatandaşlarımız araçlarını buralara park edebilmek için logar kapaklarına aldığımız güvenlik önlemlerini kaldırıp araçlarını bu kapakların üzerine park ediyor veya üzerinde uzun süre park halinde araç bırakıyorlardı. Bu durumda bazı kapaklar açık kalabiliyor. Belediye personelimizde defalarca kez bu kapakları kapatarak talihsiz bir kazaya sebep olmasını önlemeye çalışıyor.
-İlçemizde bulunan Erdek Doğuş Gazetesi, kendi taraflı yorumunu katarak, bu durumu baş sayfasına taşımıştır. Sayfalarına taşıdığı sözde haberin haber niteliği yoktur, alelade metindir. Doğuş Gazetesi, benim üzerime yürütülen karalama kampanyasının yazık ki bir parçası olmaya devam ediyor.
Beni artık herkes tanımaktadır. Erdek`in geçmişine baktığımızda, gelmiş geçmiş eleştiriye en açık, demokrasinin uygulanmasından yana olan, anlayışlı bir belediye başkanı olduğuma inanıyorum. Elbette ki eksiklerimiz olacaktır, medya da eksikliklerimizi eleştirecektir. Ben bu açıklamalarımı Erdek Doğuş Gazetesi ile aramızda polemik yaratmak için yapmıyorum. Erdek Doğuş Gazetesi`nin geçmiş sayılarına bakarsanız, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Son birkaç aydır hakkımda bir tane iyi haber yapmamış mıdır?
-Bu süre içinde hiç mi iyi bir iş yapmadık ki, daima yıkıcı, yıpratmaya karalamaya yönelik yayın politikasını benimsemiştir. Erdek Doğuş Gazetesi günlük yayına geçmesinden dolayı, haber bulamadığı için, işin kolayına kaçmaktadır ve düzmece haberler yapmaktadır. Doğuş gazetesi haber istiyorsa Belediye`nin nasıl bu kadar borca sokulduğunu, emeklilerin emeklilik tazminatlarını nasıl alamadıklarını, ama bizim yönetimimizde esnafın nasıl paralarını aldığını ve emekli olanların emeklilik tazminatlarını nasıl ödediğimizi bize sorarak öğrensinler ve bunlar gibi daha nice haberi yapabilirler.
-Erdek Halkının büyük çoğunluğunun sandık başında tercih ettiği, belediye başkanını istifaya davet edecek kadar seviyesiz yazı yazmışlardır. Erdek Doğuş Gazetesinin haber diye nitelediği metinde, `Erdek Halkı ile dalga geçer gibi bir tutum sergilediğimi, görevimi layığı ile başaramadığımı, artık birçok kişi tarafından dile getirildiği` şeklinde ağır, nezaketsiz ve gerçeği yansıtmayan bir ifadeyi kime dayanarak yazıyorsunuz?
Halka bir sorun bakalım, anket mi yaptınız da böyle bir yazıyı yazıyorsunuz? Bu yorumları yapanlar, yaptıranlar kimler ise, buradan onlara sesleniyorum Erdek Halkını bu oyuna alet edemezsiniz.
-Öte yandan birilerinin kişisel hırslarına kaprislerine kendisini alet ettiren bu gazete, yazısında beni umursamazlık ile suçlamaktadır. Umursamaz olsaydım 42 yaşında spor yapan ve asla sigara içmeyen biri olarak 2,5 yılda 3 kalp damarım tıkanmazdı. Ağır bir kalp ameliyatı geçirmezdim. Benim için Erdek`in tek zerre kumu dahi değerlidir. Vatandaşlarımızı cezalandırmak, onlara zorluk çıkarmak 29 Mart 2009 tarihi itibarı ile Erdek`te sona ermiştir. Bu tip uygulamalar benim yönetimimde yer alamaz. Vatandaşlarımız başımızın tacıdır. Her ne yapılıyorsa onların rahatı huzuru içindir. Hükümet Caddesindeki kaldırım çalışması tamamlanınca, vatandaşlarımızın takdirini yine alacağız. Bundan hiçbir şüphemiz yoktur. Sağlık sorunlarım nedeni ile görevimi yapamıyormuşum gibi gereksiz, mesnetsiz yorumlara cevap vermeye gerek dahi duymuyorum. Erdek sokaklarında, makamımda vatandaşlarımız gece gündüz beni çalışırken görüyor, takdir sadece onlarındır.
-Erdek Doğuş Gazetesini çıkaranlar gazeteciliğin tanımına lütfen bir baksınlar. Haber bu şekilde yapılmaz, habere kendinin veya bir başkasının taraflı yorumu karıştırılmaz. Habere kattığı görüşün kaynağını net olarak belirtmek gereklidir. Haberde "bir takım çevreler", birileri" bazıları gibi yuvarlak adresi belli olmayan kişi ve kurumlar kullanılmaz. Haber bir konuyu aydınlatmak adından da anlaşılacağı gibi kamuoyunu aydınlatmak için hazırlanan metindir. Bir takım düzmece kurgular yapıp 2 fotoğraf çekmeyle haber yapmayı, birilerine alet olmayı bıraksınlar. Eğer art niyetli değilseler, beni karalamaktan vazgeçip ve yapılan onca hizmeti artık görmezden gelmeyi bırakacaklardır. Bundan böyle işlerini sağduyulu ve seviyeli bir şekilde yapacaklarına inanıyorum.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false