Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Aysan: Gölet ve bent gerçekleşecek

Başkan Aysan: Gölet ve bent gerçekleşecek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyinin Aysanın, ay başında gerçekleştirdiği Ankara ziyareti gezi programında ilçeye gölet ve bent yapım işi de vardı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin`in Aysan`ın, ay başında gerçekleştirdiği Ankara ziyareti gezi programında ilçeye gölet ve bent yapım işi de vardı.
DSİ Genel Müdürlüğü`ne gölet ve bent yapım işi giden Aysan, burada bir süre DSİ Genel Müdürü ile görüştü. Başkanın ilçeye dönüşünden kısa süre sonra, DSİ Genel Müdürlüğü`nün, ilçeye gölet ve bent yapımını bu yılın programına aldığı öğrenildi.
Son yıllarda yaşanan küresel ısınmadan dolayı zeytin ürününde yaşanan verim kaybının önüne geçebilmek için, sulanamayan zeytinliklerin sulanabilmesi için DSİ Genel Müdürlüğü`nden, Erdek Karanlık Dere ile Çift Çınarlar bölgesine gölet ve bent yapılmasını isteyen Başkan Aysan`ın talebine olumlu yanıt hafta içinde geldi.
Erdek Karanlık Dere mevkiine gölet yapıldığında, Gedeve-Kastri Mevkileri, Çeltikçi Köyü, Düzler Mahallesi`ndeki zeytin alanları sulanabileceği gibi, buralardaki yerleşim yerlerinde yaşanan içme suyu sıkıntısının da çözüme kavuşmuş olacağını, Çift Çınarlar bölgesine ise bent yapıldığında, Yoklama-Oduncu Yolu-Kızarandere-Papaz Sırtı-İskafi-Kanava-Ramlı-Verselya-Tek zeytin mevkileri ile Türbün üst yakasındaki zeytin bahçelerinin sulanabileceğini belirtti. 
Başkan Aysan, DSİ Genel Müdürlüğü`nün Erdek`e gölet ve bent yapım işini 2010 yılı programına aldığı müjdesini verdi.
İlçeye gölet ve bent yapılması onayının ardından, Karanlık Dere ve Çift Çınarlar Bölgelerinde teknik inceleme başlatan DSİ, Karanlık Dere`ye gölet, Çift Çınarlara ise bent yapımının 2010 yılı programına alındığını kaydetti.
"Ankara`da, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü`ne yaptığı ziyarette, Erdek`in çözümlenmesi güç sorunlarından biri olarak gördüğü, Karanlık Dereye gölet, Çift Çınarlara bent yapımının onaylandığını belirten Aysan, talebin onaylanmasından mutlu olduğunu dile getirdi.
Aysan konu hakkında yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: "Erdek`teki zeytincimizin, çiftçimizin en büyük sorunlarından biri sulamadır. Zeytincimizin bin bir emekle yetiştirdiği zeytinler sulama sorunu yüzünden her yıl heba olmaktadır. Göletimizin ve bendimizin faaliyete geçmesi çiftçimizin ve zeytincimizin çektiği sıkıntıyı giderecek, bundan doğan zararları da en aza indirecektir. Özellikle yaz aylarında Kastri bölgesinde içme suyu sorunu ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın da bu sorunu tamamen ortadan kalkacaktır. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Erdek Belediyesi`nin ortaklaşa gerçekleştireceği gölet ve bent projelerinin 2010 yılı programına alınması ile çok yakında zeytincimizin, çiftçimizin suya kavuşacağının müjdesini buradan vermenin sonsuz mutluluğunu ve gururunu taşıyorum" dedi
Haber: Taygun Ertan

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli