Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Aysan: Doç. Dr. Nurettin Öztürke Erdekin Fahri Hemşehrisi olmak yakışır

Başkan Aysan: Doç. Dr. Nurettin Öztürke Erdekin Fahri Hemşehrisi olmak yakışır

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, gazetemizin 7 Ağustos tarihli sayısında, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçının, Nurettin Öztürk ve Erdek Belediyesine Bir Öneri başlığı altında yer alan köşe yazısındaki düşüncelerine katıldığını açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, gazetemizin 7 Ağustos tarihli sayısında, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı`nın, "Nurettin Öztürk ve Erdek Belediyesi`ne Bir Öneri" başlığı altında yer alan köşe yazısındaki düşüncelerine katıldığını açıkladı.
Balıkçı`nın, altı yıldan bu yana Zeytinliada kazılarını yürüterek, adadaki çok önemli tarihi ve arkeolojik değerlerin gün ışığına çıkarılmasına önemli katkı sağlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk`e, "Erdek`in Fahri Hemşehrilik Beratı" verilmesi önerisine yürekten katıldığını vurgulayan Başkan Aysan, şu değerlendirmede bulundu:
"Sayın hocamız Öztürk`ün, Erdek`e katkıları unutulmaz. Bu nedenle sayın Öztürk`ün, ilçemizin fahri hemşehrisi ilân edilmesi bana mutluluk verir. Meclisteki AKP grubumuzun da, bu öneriye sıcak bakacağından kuşkum yok. Ancak bilindiği gibi belediye meclisimizde çoğunluk, CHP grubunun elinde. Onların da, Erdek`e değerli hizmetleri geçen bir bilim insanının, ilçemizin fahri hemşehrisi ilân edilmesine karşı çıkacaklarını düşünmüyorum. CHP`li arkadaşlarımızla bu konuyu önceden görüşüp, düşüncelerini aldıktan sonra karar alınmak üzere konuyu belediye meclis toplantımıza getireceğim."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli