Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Yakar, sendikaya kızdı Gönen kaplıcalarını kiraya veriyor

Başkan Yakar, sendikaya kızdı  Gönen kaplıcalarını kiraya veriyor

Yönetim Kurulu, Kaplıca mülklerini kiraya verme yetkisini aldı. İşletmenin batmasının önüne geçmek için ya kiraya verilecek ya da verimsiz işçilerin iş akdi fesh edilecek.

Yönetim Kurulu, Kaplıca mülklerini kiraya verme yetkisini aldı. İşletmenin batmasının önüne geçmek için ya kiraya verilecek ya da verimsiz işçilerin iş akdi fesh edilecek.
Gönen kamuoyunun en fazla merak ettiği konuyla ilgili genel kurulda konuşan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, kaplıcaların kira verilme kararından sendikayı sorumlu tuttu.
% 98 hissesi Gönen Belediyesine ait olan Gönen Kaplıcalarının 55. Olağan Genel Kurulu Yıldız Otel toplantı salonunda yapıldı. Kaplıcaların kiraya verileceği yönünde iddiaların ağırlık kazanmasından dolayı genel kurula hissedarların yanı sıra muhalefet de ilgi gösterdi.
Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, kaplıcaların kiraya verilme noktasına nasıl gelindiğiyle ilgili ilk kez konuşarak: ?2004 yılında Kaplıcaların şartları iç açıcı değildi. Yılda % 36 yürüyen faizle 11,5 trilyon borç vardı. İşletme dökülüyordu, personel maaş tahsil etme peşindeydi, yönetim kurulu üyeliği yapmış 20 eski yöneticinin mallarına haciz konmuştu. Yılda 800 Milyar zarar eden işletmeyi, enkaz halinde devir aldık. Gönen Belediyesi olarak, işletmenin borçlarını 2006 yılında üstlendik, yapılandırmaya gittik. Gönen Belediyesinin hissesi % 86´dan % 98´e yükseldi işletme bizim dönemimizde zarar etmedi. Asgari ücrete gelen % 30 zam, olağanüstü durum yaşattı. 220 sendikalı işçimiz var. Her işçinin yılda 4 ikramiye hakkı bulunuyor. % 30 zammı verdiğimiz takdirde, hiçbir yatırım yapamayacağımız gibi her yıl 1 milyon lira zarar edeceğiz. Bu koşullarda işletmenin ayakta kalması mümkün değil. Sendikaya durumu anlatıp, uzlaşmaya çalıştık. Alacağı paradan başka bir şey düşünmeyen sendika oralı olmadı. Sendikanın vurdumduymaz tavrı karşısında işçilerimizle görüşüp, sendikadan istifa edin, hak kaybı olmadan sözleşme imzalayalım çağrısında bulunduk ama aynı tavrı işçilerde sergiledi. İşletmenin batmaması için tedbir almak zorundaydık. Ya kiraya verilecekti, ya da işçilerin iş akdi fesh edilecekti. Biz de kiraya verme kararı aldık. Kiraya verirken, kırmızı çizilerimiz olacak, para ikinci planda. Gönen turizmini ileri noktaya taşıyabilecek ve yatırımcı çekebilecek grupları tercih edeceğiz. Yangından mal kaçırmıyoruz, haraç mezat da kiraya vermeyeceğiz. Asgari ücrete gelen % 30 zammı uygulayacağız, ancak biz de verdiğimiz paranın karşılığında iş isteyeceğiz. Verimsiz çalışan personelin iş akdi fesh edilecek. Para kazanacağız, yatırımlarımıza devam edeceğiz ve kazandığımızı işletmeye akıtıp, Gönen´e katma değer yaratmaya devam edeceğiz. İstediğimiz koşullarda yatırımcıyı bulursak kiraya vereceğiz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı