Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Uğur´dan sütçülere soğuk süt tankı desteği

Başkan Uğur´dan sütçülere soğuk süt tankı desteği

Süt üretiminin arttırılıp daha hijyenik hale getirilmesi ve sektördeki rekabet şartlarının üretici lehine geliştirilmesi amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 264 bin lira yatırım bedeliyle alımı gerçekleştirilen 7 soğuk süt tankı Başkan Ahm

Süt üretiminin arttırılıp daha hijyenik hale getirilmesi ve sektördeki rekabet şartlarının üretici lehine geliştirilmesi amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 264 bin lira yatırım bedeliyle alımı gerçekleştirilen 7 soğuk süt tankı Başkan Ahmet Edip Uğur´un katıldığı törenle Çiçekpınar, Pamukçu, Aslıhan, Çukuroba, İsaalan, Halkapınar ve Üçpınar üretici kooperatiflerine dağıtıldı.
Nergis kırsal mahallesinde gerçekleşen törene Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, daire başkanları, kooperatif yöneticileri ve üreticiler katıldı.
Türkiye´de son yıllarda soğuk süt tanklarının kullanımında bir artışın olmaya başladığını belirten HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, üretici kooperatiflerinin de sütlerini soğuk süt tanklarında soğutarak sanayiye arz ettiğine dikkat çekip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin kooperatiflere yönelik soğuk süt tankı hibesi için Başkan Uğur´a teşekkür etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise, yaptığı konuşmada modern hayvancılık için Almanya´dan Hollanda´dan uzmanlarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılık kenti olan Balıkesir´de üretimin ve kalitenin arttırılması için projeler üreteceklerini açıklayan Uğur, ?Balıkesir´de yılda 1 milyon tona yakın süt üretiliyor. 600 bin büyükbaş hayvanımız var. Bunun yarısıyla süt inekçiliği, diğer yarısıyla besi inekçiliği yapılıyor. Bizim süt inekçiliğini de, besi hayvancılığını da daha bilimsel yapmamız lazım ki çiftçimizin yüzü gülsün. İstiyoruz ki verimliliği en yüksek inekler burada olsun. Şu anda ortalama bir inekten 14-15 kilo süt alınıyor. Ancak bizim bir inekten 30 litre süt almamız lazım. Elde ettiğimiz sütün kalitesi yüksek olursa o zaman daha pahalıya satacağız, ürünün daha fazla alıcısı olacak. Çiftçimizin de yüzü gülecek. İstiyoruz ki; Balıkesir´de modern hayvan çiftlikleri olsun. Bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Hollanda´dan Almanya´dan uzmanlarla toplantılar yapıyoruz.? diye konuştu.
Başkan Uğur´un konuşmasının ardından soğuk süt tankı dağıtımına geçildi. Öte yandan dağıtım töreninde katılımcılara soğuk süt tanklarında muhafaza edilen süt ikram edildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli