Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Uğur, STK´larla buluştu

Başkan Uğur, STK´larla buluştu

Sivil Toplum Platformu Tanıtım ve Akreditasyon Toplantısı Balıkesir´de düzenlendi.

Sivil Toplum Platformu Tanıtım ve Akreditasyon Toplantısı Balıkesir´de düzenlendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un önderliğinde Balıkesir´deki Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya gelindi.
Balkonuk Center´da yapılan toplantıya; sivil toplum kuruluşları yoğun bir ilgi gösterdi.
Toplantıda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine, bu şehre aidiyet hissinin pekişmesine, hizmet kalitesinin, çeşitliliğinin ve verimliliğinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarımızla bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Balıkesir´in, ancak tüm kurum ve kuruluşlarının katıldığı bir eğitim ve hizmet seferberliğiyle "Büyük Aile" olabileceğine vurgu yapan Uğur, ?O yüzden Balıkesir´le ilgili hizmetlerimizi tasarlarken, uygularken şehrin bütün paydaşlarıyla birlikte, paylaşarak, danışarak, katılarak, katılmalarını sağlayarak, halkımız ile birlikte, hizmet üretmeyi önceliyoruz.? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, kent merkezlerinin yanı sıra kırsala da önemli hizmet ve yatırımları yaptıklarını ifade eden Uğur, "Belediyemiz, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak; kurulduğu günden bu yana çiftçilerimize, üreticilerimize yönelik birçok destekleme faaliyetinde bulunduk. Bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz. İnşallah yarın bu salonda 59 kırsal mahallede yaptığımız süt tankı, tohum seleksiyon makinesi, buzağı kulübesi dağıtımlarını hep birlikte yapacağız. Bu faaliyetlerimizi, yoksullukla mücadelede, istihdamın arttırılmasında, işsizliğin azaltılmasında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak projeler üreten, bu konuda kendine paydaşlar bulan bir anlayışla yürütüyoruz.? dedi.
15 Mart´ta 20 belediye başkanıyla birlikte Fransa´nın Cannes şehrinde MIPIM fuarına gideceklerini konuklarıyla paylaşan Uğur, ?Geçen yıl MIPIM´de 9 M2´lik stantta broşürlerle Balıkesir´i tanıttık. Hilton, Sabancı Balıkesir´e geldi. Diğer belediyeler maketlerle katıldı. Bu yıl bizde Ayvalık´a yapmayı düşündüğümüz Cunda Köprüsü´nün, Lale Adası´ndan düşündüğümüz kruvaziyer limanın, Bandırma limanının, Gömeç´e düşündüğümüz tatil sitesinin, Çay Deresi Rekreasyon Alanının, Çamlık Tepesi´nin maketlerini yaptık. Kendimizi iyi tanıtırsak daha fazla yatırımcı Balıkesir´e gelecektir? dedi.
Balıkesir´in tanıtımı, tarihi ve kültürel mirasının korunması, çevre ve kentleşme sorunlarının çözülmesi, yerel kalkınmanın gerçekleşmesi, sağlıklı bir toplum ve aile yapısının oluşması, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin toplumun bütün katmanlarına yayılması gibi birçok konuda STK´larla birlikte çalışarak ortak projeler üreteceklerinin altını çizen Uğur, ?Belediye yönetimimiz ile vatandaşlarımız arasında köprü görevi üstlenen, halkın temsilcisi ve sesi olan derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek, bu şehrin geleceği için güçbirliği yapalım. Bu topluma katkı koyma adına, sorunların çözümü adına birlikte çaba harcayalım.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Uğur larla buluştu
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli