Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Başkan Uğur Manyas´ta

Başkan Uğur Manyas´ta

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Manyas´ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Manyas´ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Uğur, ilk olarak Manyas´ın Çamlı Mahallesi çıkışında bulunan özel şahsa ait modern mezbaha da incelemeler de bulundu, tesis sahibi Selim Akkaya´dan tesis hakkında bilgi aldı.
Balıkesir´in on bir ilçesine modern mezbahalar yaptıklarını ve bunların açılışlarını gerçekleştireceklerini belirten Uğur, tesis sahibi Selim Akkaya´ya böyle modern bir tesisi yaptığı için teşekkür etti.
Edip Uğur daha sonra Manyas-Bandırma arası yolcu taşımacılığı yapan ve BTT bünyesinde faaliyet gösteren kooperatife alınan on dört aracın belge törenine katılarak yeni alınan bir araca binerek incelemeler yaptı. Araçları beğenen Uğur, kamera sistemlerini de araçlara bir an önce monte ettirmelerini istedi.
A.Edip Uğur, Manyas Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Tancan Barçin´dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Barçın, 10 bin metre parke taş ve 15-20 km. asfalt yol kaplama talebinde bulunurken, Uğur bunun sözünü verdi. Barçın "Bizim 250 bin metre yapılacak yolumuz var, önceki yıllar da kırsal mahallerimiz ihmal edilmiş, gelirlerimiz belli, kredi talebinde bulunacağız bu konuda sizden de yardımcı olmanızı isteyeceğiz? dedi.
Uğur, kapalı pazar yeri yapılması düşünülen belediye hizmet binasının karşısında bulunan mevcut pazar yerinde incelemeler de bulunarak, buranın kent meydanı olarak düzenlenmesinin daha uygun olacağını kaydetti.
Uğur, daha sonra ilçenin kırsal Salur Mahallesinde bulunan Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından organize edilen 4006 TUBİTAK bilim fuarının açılışını yaptı. Altı ayrı bölüm öğrencilerinin hazırladıkları projelerin sergilendiği törende konuşan Uğur "Biz istiyoruz ki gençlerimiz daha iyi yetişsin, bilime önem versinler, bu okullarımız ile sanayiye ara eleman yetişecek, biz BB olarak TUBİTAK ile yaptığımız bir protokol ile Balıkesir Çamlık rekrasyon alanında Bilim Merkezi kuruyoruz. Burada yenilenebilir enerji konuları ağırlıklı olacak. Bunu biz gençliğimiz için yapıyoruz.? Dedi.
Uğur´un son durağı Manyas Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonu oldu.
Uğur, konferans salonunda ilçede ki elli mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Haber : Süleyman Özaydın



Anahtar Kelimeler: Başkan Uğur Manyas
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli