Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Uğur Erdek halkına umut verdi!

Başkan Uğur Erdek  halkına umut verdi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ziyaret ettiği ilçemizde AK Parti Erdek İlçe Başkanlı-ğında yaptığı konuşmada, Erdek´i, Avşa Adası´na bağlayacak teleferik projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dün ilçemize gelerek önemli temaslarda bulunup, incelemeler gerçekleştirdi.
Cuma günü sabahın erken saatlerde ilçemize gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve beraberindeki daire başkanlarının ilk durağı AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ve kurmaylarını burada AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek Belediyesi´nin AK Partili Meclis üyeleri Yaşar Ceyhun Mırız, Pakize Ciciler, Halil Aydöner, İbrahim Kutas, Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile kalabalık partili topluluğu karşıladı.
Parti binasında partililerine hitaben konuşan Başkan Uğur, Erdek´in kan kaybettiğini, Erdek´in sorunlarının bilincinde olduklarını ve bütün daire amirleriyle birlikte geldikleri ilçede incelemeler yapacaklarını belirtti.
Erdek´in, ülkemizin ilk turizm kentlerinden biri olduğunu ifade eden Uğur, konuşmasında şunları söyledi:
?Henüz Güney ve Ege bölgelerimizde turizm yapılamazken, Vehbi Koç, tatillerini Erdek´te geçiriyordu. Ancak Erdek, bugün baktığımızda çok kan kaybetti. Erdek´in alt yapı sorunundan tutun ulaşım, imar, yeşil alan, sahil bandı gibi birçok sorunu var. İşte bizler bugün bunun için geldik. Büyükşehrin daire amirleri, genel sekreteri ve sekreter yardımcılarıyla bugün burada çeşitli incelemelerde bulunarak belediyede bir toplantı düzenleyeceğiz. Erdek´i tekrardan bir cazibe merkezi durumuna getirebilmek için çok güzel projelerimiz var. Çılgın projelerimiz var. Bunlarla ilgili Erdek Belediyesi ile görüşeceğiz. Erdek, Güney Marmara için çok önemli bir ilçemizdir."
Balıkesir´de ve çeşitli ilçelerde yapımı devam eden projeler hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Erdeklilere de düşünülen projelerin yaşama geçebilmesi için çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Kavga ve gürültüyle bir yere varılamayacağına vurgu yapan Uğur, "Tüm bu hizmetler uhulet ve suhulet içinde gerçekleşebilir. Kavga ve gürültüyle ancak yerimizde sayarız. Erdekliler, artık kavgayı bir kenara bırakarak heyecanlarını da katarak ilçelerine hizmet için çalışmalılar" diye konuştu.
Uğur: ?Erdek için çılgın projemiz var?
Partililerinden gelen talep ve önerileri dinleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şöyle konuştu:
"Büyükşehir Kanunu çok önemli bir proje olup, Büyükşehir´le beraber Balıkesir´e tarihinde gelmeyen hizmetleri getiriyoruz. Sındırgı´da, Gönen´de, Bandırma´da yapılamayan hizmetleri Büyükşehir Kanunu´yla birlikte hayata geçiriyoruz. Balıkesir çok geniş bir coğrafya. 20 ilçemiz, 1200 mahallemiz var, her yere yetişmeye çalışıyoruz. Erdek´e de önemli hizmetler yapacağız. Erdek için çok güzel projelerimiz var. Hatta Erdek´le ilgili çılgın projelerimiz var."
Uğur: Erdek-Avşa Adası hattına teleferik projesi düşünüyoruz?
Erdek´e çok büyük yatırımlar kazandırmayı düşündüklerini ve bu projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Uğur, Erdek´i adalara bağlayabilecek bir teleferik sistemi kurmayı planladıklarını dile getirdi.
Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Erdek´in ve adalarımızın vizyonunu arttıracak bir proje düşünüyoruz. Erdek-Narlı Mahallesi´ne yapmayı planladığımız bir teleferik sistemiyle Kapıdağ Yarımadası´nı Paşaliman ile Avşa Adası´na bağlamayı düşünüyoruz. Erdek´ten Narlı´ya, Narlı´dan Paşalimanı´na, Paşalimanı´ndan da Avşa ile bağlantısı olan bir teleferik projesi üzerinde çalışmalarımız var. Bu projeyle hem Erdek, hem de adalarımız değer kazansın istiyoruz."
Uğur, daha sonra Erdek Belediyesi´ne geldi. Belediye meclis salonunda, meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya başlamadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ardından, basına kapalı toplantıya geçildi. Bu toplantıda Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Uğur´a ilçenin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi verdi. Uğur´un, Erdek Belediyesi ziyaretine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nâzım Ergelen, Kent Estetiği Daire Başkanı Zerrin Ağyar, Emlak İstimlak Daire Başkanı Ahmet Şahan, iki danışmanı, proje koordinatörleri, Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, BASKİ Güney Marmara Şube Müdürlüğü sorumluları ve BASKİ Erdek Şube Şefliği sorumluları da katıldılar
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli