Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Uğur, Edirne´de

Başkan Uğur, Edirne´de

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Edirne´de toplandı.

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Edirne´de toplandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un başkanlığını yaptığı Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´nin ilk Encümen toplantısı Edirne´de yapıldı.
Bu yıl 656.sı düzenlenen Kırkpınar Güreşleri´ne de katılan Başkan Uğur, ?Ata sporumuzu dünya standartlarına yükseltme noktasında ihtiyaç ve sorunları saptayarak güreşe dair kaliteyi yükseltmeyi, standartları belirlemeyi ve altyapıyı desteklemeyi amaçlıyoruz? dedi.
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclis 1. Başkan vekili ve Encümen üyesi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan´ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya encümen üyesi belediyelerin başkanları katıldı.
Toplantı sonrası encümen üyeleri Başkan Uğur ile birlikte bu yıl 656.sı düzenlenen tarihi Kırkpınar Güreşlerine katıldı. Başkan Uğur, er meydanına çıkan güreşçilere başarılar diledi.
Kırkpınar güreşleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Uğur, Kırkpınar Yağlı Güreşleri´ne katılacak pehlivanlar için belli standartlar getirilmesi gerektiğini belirterek, yağlı güreşin gelişimine katkı sunacak projeler hazırlamaya başladıklarını açıkladı.
Ata sporu yağlı güreşe hak ettiği kaliteyi kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Uğur, yağlı güreşin olimpiyatı sayılan Kırkpınar´da güreşen pehlivan sayısının fazla olduğuna dikkat çekti.
Seyir zevki yüksek güreşler için bazı standartların şart olduğunu ifade eden Uğur, şunları kaydetti: "Kırkpınar´a katılım gelişi güzel olmasın. Belli standartlar getirelim. Zembilini eline alan ´ben geldim, güreşiyorum´ demesin. Belli standartda olması lazım. Nasıl futbol, basketbol, voleybol gibi sporlarda kurallar varsa güreşte de böyle olmalı. Bu kuralları da koymamız lazım. İşte biz birlik olarak bunu gerçekleştirmek için belediye başkanı arkadaşlarımızla çaba sarf ediyoruz. Gerekli kurallar konacak ve herkes buna uyacak. Biz istiyoruz ki seyirciler kaliteli güreş izlesin."
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Uğur Edirne
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false