Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Uğur, Çevre Düzeni Planı hakkında meclisi bilgilendirdi

Başkan Uğur, Çevre Düzeni Planı hakkında meclisi bilgilendirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Ağustos ayı toplantısının 1. bileşiminde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı´nda yapılan değişiklik ile tarım yatırımlarının önünün açıldığını s

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi´nde, yoklamanın ardından Başkan Uğur, 15 Temmuz darbe girişimi ilgili bir konuşma yaparak, Balıkesir´in 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı´nda yapılan değişiklikler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
Meclis toplantısında Balıkesir´in 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı´nda yapılan değişiklikler ile ilgili bilgi veren Başkan Uğur şöyle konuştu: ?Çevre Şehircilik Bakanlığı Balıkesir´in 1/100.000´lik planlarını onaylarken, bir plan notu koymuştu. Bizim hayvancılık ile ilgili yapacağımız yatırımlarda arazi büyüklüğünün % 5´ini geçemez diye bir madde var. Yani % 5´ten daha büyük bir alanda hayvancılık yatırımı, biyogaz ünitesi yapamıyorsunuz. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar neticelendi. Tabi Büyükşehir olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nda ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde en son askıdan indi ve kabul edildi. Bundan sonra hayvancılık ile ilgili yapılacak yatırımlar Tarım İl Müdürlüğü ile yapılacak. Eski sisteme aynen dönülüyor. Artık % 5 değil, Tarım İl Müdürlüğü % 40´ta verebilir. Bu şekle geldi. Tabi ki yatırımı bekleyen birçok kredisini almış kişi ve kooperatiflerde vardı. Hepsinin önü açılmış oldu. Balıkesir için çok uğraştık ve bu işi başarmış olduk?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu