Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Uğur, Bandırma Limanını Türkiye´nin vizyonu yapmaya kararlı

Başkan Uğur, Bandırma Limanını Türkiye´nin  vizyonu yapmaya kararlı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´deki basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´deki basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmaları ve projeleri hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Uğur, Bandırma İlçesini ilgilendiren Rotterdam´daki liman incelemesi hakkında bilgi aktardı.
Görevdeki 22 aylık başkanlık döneminde önemli hizmetlerin altına imza attıklarını vurgulayan Uğur, ?Balıkesir´de 20 ilçenin belediye başkanlarıyla karşılıklı istişare ederek, ortak akılla kararlarımızı alıyoruz. 20 ilçe belediye başkanıyla birlikte Balıkesir´e hizmet etmeye, geleceğin Balıkesir´ini hazırlama çalışmalarını yapıyoruz. Mart ayında dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM´e 20 belediye başkanımızla birlikte iştirak edeceğiz.? dedi.
Balıkesir´in 20 ilçesinde de Büyükşehir Belediyesi´nin çalıştığını işaret eden Başkan Uğur, ilçelere yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Toplamda 11 tane arıtma tesisinin ihalesine çıkıyoruz. Gönen, Bigadiç, Kepsut, Susurluk, Bandırma Aksakal-Doğa-Kirazlı-Yeşilçamlı, Ergili içme suyu. Bunların toplamı 125 milyon lira, finansmanı da hazır. Nisan-Mayıs ayları içerisinde bu projelerin temelini atacağız. Devam eden işlerin yatırımı 43 milyon lira olup Topağaç, Marmara Adası, Ocaklar, Erdek, kırsal mahalle fosseptikleride bu projenin içinde yer alıyor.?
Bandırma´ya kazandırmayı düşündükleri liman projesi için geçtiğimiz hafta Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve devlet kurumlarının yöneticileriyle Rotterdam´a gittiklerini hatırlatan Uğur, Türkiye´nin vizyonu olacak projenin detaylarını açıkladı.
Bandırma´yı liman ve sanayi kenti haline getirmek için Port Of Rotterdam Limanı´nda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Uğur, Rotterdam Limanı´ndaki izlenimleriyle ilgili şunları kaydetti: ?Bizim istediğimiz çevreyi kirletmeyen bir sanayinin Bandırma´ya kurulması. Bu dünyada Rotterdam´da var. Port Of Rotterdam dünyanın bir numarası. Biz uzun zamandır Port Of Rotterdam´la görüşüyoruz. Onları Balıkesir´e davet ettik. Balıkesir´i Bandırma´yı dolaştılar. Burayla ilgili rapor hazırladılar. Rotterdam Limanı 45 kilometre uzunluğunda. Burada altı tane petrol rafinesi, 50 tane kimya tesisi var. Oraya gittik limanda fok balıklarının atladığını gördük. Çevreci, sivil toplumun ağırlığının hissedildiği, denetlenebilir bir limanla karşılaştık. 445 milyon ton hacmi bulunuyor. Avrupa´daki diğer limanları katlıyor. Buradaki sanayi ile liman aynı işletme. Limanı sanayi kuruluşları ortak kullanıyor. Biz bu işleri ortak akılla yapıyoruz. Önce Bandırma Belediyesi´yle oturup konuştuk. Her şeye sahibiz. Balıkesir´i iyi planlamalı ve geleceğe hazırlamalıyız. 2050 yılında en az 5 milyonluk bir nüfuza göre Balıkesir´i planlıyoruz. Bandırma´ya yapacağımız liman için bizim hesap ettiğimiz 7-8 yıl içerisinde en az 20 milyar dolar ihracat yapan bir liman ve sanayi düşünüyoruz. Port Of Rotterdam´ın dünyada beş tane limanı var. Bir noktayı da Balıkesir´e koydu. Balıkesir önemli bir yer biz burada varız diyorlar. Dünyanın en büyük sanayi limanı ve çok iyi denetleniyor. Bizde çevreye zarar veren bir yatırımı kabul etmeyiz. Liman yetkilileri yatırımcılar arasında bir anket yapmışlar. Bandırma´ya liman yaparsak buraya yatırım yapar mısın diye sormuşlar. Yatırımcılar Bandırma´ya geleceklerini belirtmişler. Türkiye´ye döndüğümüzde Port Of Rotterdam´dan bizi aradılar. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu´nun Hollanda´ya bir günlük çalışma programının olduğunu söylediler. Kendilerinin bu projeyi Hollanda devlet programına aldırdıklarını ifade ettiler. Bende Ankara´ya gittim, Başbakanımıza projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdim. İyi niyet sözleşmesi imzaladık. Hollanda Başbakanının bunu programına aldığını söyledik. Başbakan, bizim de heyette yer almamızı istedi. Bakanlarımızla da bu konuyu görüşüp, kendilerine bilgi verdim. Rotterdam´daki program dönüşünde Başba-kanımız, proje için Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan´ı görevlendirdi. Bu da projenin devletimiz tarafından da benimsendiğini gösteriyor.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli