Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Uğur, Bandırma için müjdeyi verdi

Başkan Uğur, Bandırma için müjdeyi verdi

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Bakanı A. Edip Uğur, Bandırma için müjdeyi verdi.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Bakanı A. Edip Uğur, Bandırma için müjdeyi verdi.
Uğur´un verdiği müjdeler arasında, kendisi ile restleşen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığını yürüttüğü ?Erdek? isminin geçmemesi ise dikkat çekti.
Bandırma´yı 1 milyon nüfusa göre planladıklarını toplantıda açıklayan Uğur, Marmara Bölgesinin önemli ilçelerinden biri olan Bandırma´ya büyük bir liman yapacaklarını bir kez daha yineledi.
Bandırma´yı lojistik merkez olarak düşündüklerini üstüne basa basa anlatan Uğur şöyle konuştu: ?Bandırma´yı 1 milyon nüfusa göre planlamanın çalışmalarını sürdürüyoruz. Geçen hafta Ankara´ya gittiğimde Bilim Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ile görüştük. Rotterdam Limanının temsilcisi geldi onunla görüştük. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi, Bandırma´ya yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla birlikte Ocak ayı sonunda Rotterdam´a gidiyoruz. Oradaki sanayi tesislerinin incelenmesi, limandaki yapılanma nedir? tahliye, konteynır limanları nasıl yapılıyor? onları birlikte inceleyeceğiz.?
Balıkesir´i turizmde dünya markası yapmaya kararlı olduklarını kaydeden Uğur, ?Bunun için TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy´a projelerimizi anlattık. Ocak ayında bir toplantı yapıp bütün turizm yatırımcılarını TÜRSAB´ta toplama sözü verdi.? dedi.
Uğur, ?Erdek? ismini telaffuz etmedi
Balıkesir´in turizm yatırımı için en uygun yer olduğuna vurgu yapan Uğur, ?Avşa Adası, Marmara Adası, Ayvalık, Burhaniye, Altınoluk, Havran, Edremit, Gömeç için projelerimiz var. Bu yıl Mart ayında Fransa´daki dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına Belediye Başkanı arkadaşlarımla beraber gitmiştik (MIPIM). Projelerimizi resimlerle, görsellerle sergiledik. Şimdi 2016 Mart ayında yine gideceğiz, bu defa 150 metrekare stant tuttuk, 11 tane maket yaptırıyoruz. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye Bandırma´daki yatırımlarımızın maketleri var. Fransa´daki bu fuara dünyadaki bütün zenginler, yatırım yapacak olan herkes geliyor. En küçüğünün sermayesi 5 milyar, 10 milyar dolar. Onlara Balıkesir´i bir defa daha anlatacağız.? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber: Mehmet Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli