Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Uğur, Ayvalık´ı dünya markası yapacağız

Başkan Uğur, Ayvalık´ı dünya markası yapacağız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Türkiye´nin en büyük doğal sit alanı olarak nitelendirilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı´nın imara açılması konusunda Ayvalık halkının yanında yer alacaklarını açıkladı.

Doğal sit alanı olarak nitelendirilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı´nın imara açılması konusunda Ayvalık halkının yanında yer alacaklarını ifade eden Uğur, Ayvalıklıların yanında olduklarını söyleyerek, sit alanlarındaki değişikliklere olumsuz görüş vereceklerini kaydetti.
Başkan Uğur, Ayvalık´ta Cunda Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunarak, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´le bir araya geldi. Toplantıda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili belediyeden görüş istenmesine ait yazısı da değerlendirildi. Toplantıda konuşan Başkan Uğur, Ayvalık´ı önemsediklerini vurgulayarak, amaçlarının bu nadide ilçeyi dünya markası yapmak ve bu yönde de ilçedeki alt yapı, su ve benzeri sorunlarını ortadan kaldırmak istediklerini belirtti.
Çevre ve İmar Bakanlığı´nın Ayvalık Belediyesi´ne sorduğu gibi Büyükşehir Belediyesi´ne de tabiat parkları ile ilgili görüş sorduğunu belirten Başkan Uğur, bu konuda Ayvalık Belediyesi´nin geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği olağanüstü meclis toplantısında sit alanları üzerindeki değişikliklere verdiği olumsuz yöndeki görüşü desteklemeyi düşündüklerini dile getirdi.
Ayvalık Tabiat Parkları´nda daha önceki yıllarda da revizyon değişikliği taleplerinin gündeme getirildiğine dikkat çeken Başkan Uğur, amaçlarının bu konuda Ayvalık Belediyesi ile birlikte aynı şekilde hareket etmek olduğunu ve Ayvalık halkı ile aynı görüşte oldukları tabiat parkı konusunda ortak çalışmalar yürütmek istediklerini sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı