Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Tosun´un önceliği sosyal projeleri yaşama geçirebilmek

Başkan Tosun´un önceliği sosyal projeleri yaşama geçirebilmek

Bandırma Belediye Başkanı olan Av. Tolga Tosun, yeni dönemde yepyeni projeleri gerçekleştirmek için çalışmalara hız kazandırdı.

Bandırma Belediye Başkanı olan Av. Tolga Tosun, yeni dönemde yepyeni projeleri gerçekleştirmek için çalışmalara hız kazandırdı.
Yeni dönemle birlikte Bandırma sosyal yaşamında izler bırakacak projelerin hazırlık çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, insan odaklı sosyal bir belediyecilik anlayışıyla yapılması planlanan projelerin başında Yeni Kreşler geliyor. Kreşlerin yapılması planlanan yerler ise ilçenin dört faklı noktası olan Ayyıldız Mahallesi, 600 Evler Mahallesi, Levent Mahallesi ve 100.Yıl Mahallesi olarak belirlendi. Yeni kreşlerin öğrenci kapasitesi ise 80-100 öğrenci olarak değişiyor.
Bir çocuğun gelişiminde ilk 6 yaşın çok önemli olduğu tüm uzmanlar tarafından belirtilirken bu amaçla okul öncesi eğitimin her çocukla buluşturulması ve aynı zamanda ailelerinin de bu imkanlardan yararlanabilmesi için Bandırma Belediyesi´nin Sosyal Sorumluluk adına bu projeleri hayata geçirmesi daha da önemli bir noktaya taşıyor.
Özellikle eğitimde fırsat eşitliği düşüncesiyle okul öncesi eğitim sürecinin sağladığı özel imkanlardan bu mahallelerimizde ikamet eden ailelerin çocuklarının da faydalanması amacıyla yapımı planlanan Yeni Kreşler, çocuklar için hem sosyalleşme imkânı sunacak hem de okul öncesi gelişimlerine büyük katkı sağlayacak. Planlanan Kreş Projeleri içerisinde çocuklar için oyun alanları, yeşil alanlar, bahçe ve çevre düzenlemeleri gibi kreşler için fiziksel olarak gereklilik arz eden tüm özellikler yer alacak.
Bandırma Belediyesi Gezici Çocuk Evi Projesi ile birlikte özellikle kırsal mahallelerde ikamet eden halk ve onların çocuklarına etkin eğitim programları ile tanıştırmak, çocukların gelişimsel ihtiyaçlarını karşılamak, ailelere okul öncesi dönem hakkında duyarlılık kazandırarak çocukların çok yönlü gelişimini desteklemek amaçlanıyor.
Bununla birlikte farkındalık projesi olarak planlanan ve aynı zamanda da kentimizin okuma oranına katkı sunmak için hayata geçirilmesi hedeflenen Sokak Kütüphaneleri ile vatandaşların ve gençlerin buluşma, kitap paylaşma ve okuma noktası olarak hizmet vermesi planlanıyor. Kapalı Pazar yerinde bulunan toplamda 2500 m² lik bir alanda planlanan proje kapsamında çeşitli oyun gruplarının yer aldığı ve çocukların hoş vakit geçirebilecekleri bir oyun alanı planlanıyor.
Tatlısu Belediye Halk Kampı revize edilecek
Erdek ilçesi Tatlısu Mahallesi´nde Bandırma Belediyesi´ne ait Tatlısu Kamp ve Piknik alanı yeni dönemle birlikte çehresi değişecek yerlerin başında geliyor.
Planlanan yeni projeyle birlikte mevcut alan hem engelli vatandaşlarımız ve onların ailelerinin kullanımına uygun bir düzenleme yapılacak hem de vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilecekleri yeni bir kamp ve piknik alanı olarak projelendirilecek. Proje kapsamında Kahvaltı Evi olarak düşünülen hizmet alanı ile birlikte piknik alanları, yeşil alanlar ve çocuk parkı ve oyun grupları proje dahilin de yer alacak. Ayrıca proje kapsamında Güneş Enerji Sistemleriyle kendi enerjisini üreten bir proje olması hedefleniyor.
Sunumun ardından projeler hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, yeni dönemle birlikte insan odaklı sosyal bir belediyecilik anlayışıyla kentin ihtiyaçlarına çözüm üretmek istediklerini söyledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı