Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Sarı´dan uyarı

Başkan Sarı´dan uyarı

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Erdek, turizmde farklılık yaratmazsa gün gelir sektörde silinip gider

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Erdek´te yaşayanların yüzde 30´u gelirini zeytin ve tarımdan sağlıyor? dedi.
İlçe turizminin gelire katkısının yüzde 25 dolaylarında görüldüğünü vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Her zaman söylüyorum. Erdek, çağın gereklerine uygun turizm anlayışından çok uzak. Turizmde fark yaratmazsak, her geçen gün geriye gideriz ve gün gelir silinip gideriz. Avrupa´da da beş yıldızlı turistik tesisler yok ama onlar, turizmde farklılık yaratmayı başarıyorlar. Erdek´te, otel altlarında büfeler var. Bu yanlış bir uygulamadır. Otellerin altlarında restoranlar bulunmalıdır. Erdek´te doğru dürüst bir lokanta bulunmadığı için biz, belediye olarak yapmak zorunda kaldık. Erdek, turizmde model olarak Marmaris´i andırıyor. Ancak Marmaris´te, Erdek´teki gibi otellerin önünden denize girme olanağı yok. Otel önünden denize girilen turizm merkezi olarak Erdek´in dışında bir de Alanya var. Ancak bu avantajı bile değerlendiremiyoruz.? 

TURİZM ORGANİZASYONLARI YARATILMALI
Turizm sektöründen ekmek yiyen herkesin turizmde farklılık yaratması gerektiğinin altını çizen Sarı, ?Örneğin, Erdek´teki turizm işletmecilerinden biri bile tur organizasyonu yapmıyor. Böyle iş olur mu?? diye sordu.
İlçeye ?Mavi Bayrak? kazandırılması işini bile belediye olarak kendilerinin takip etmek zorunda kaldıklarına işaret eden Sarı, ?Aslında bu iş, belediyenin değil, turizm işletmecilerinin olmalıdır. Mavi Bayrak almak için gereken bin doları üç işletmeci bile toplayıp vermiyorsa durum acıdır? dedi.
Sarı, sözlerini, ?Kimse alınmasın ve gücenmesin ama ben, dışarıda yaşayan bir kişi olsam, bu ortam ve koşullarda tatil için Erdek´i tercih etmem? diyerek tamamladı. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkan Sarı uyarı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli