Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Sarı´dan değerlendirme

Başkan Sarı´dan değerlendirme

?Erdek´in en az 10 yıllık geleceği için bir yıl kaybedilebilir?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçenin son bir yılını değerlendirirken, ?Benden önceki yerel yönetim döneminde kaybedilen 5 yılı telafi etmek için belki bir yılı feda ediyoruz ama Erdek´in önümüzdeki 5-10 yılını kazanacağız? dedi.
İlçenin temizliğinden bir vatandaş olarak kendisinin de memnun olmadığını belirten Sarı, şunları söyledi:
?2008 yılında, benim zamanımda özel bir şirkete 3,5 milyon liraya ihale edilen temizlik işleri, şu anda park-bahçeler dahil 12 milyon liraya çıktı. Belediyemizin gelirinin tamamı neredeyse temizlik şirketine gitmesine karşın şirket, temizlikte çalıştıracak işçi bulamıyor. Çünkü kimse asgari ücretle temizlik işinde çalışmak istemiyor. Temizlik işinde merkezde çalışan sadece 15 kişi var. Erdek´in daha önce 6 olan mahalle sayısı, Büyükşehir Yasası ile birlikte 28´e yükseldi. Erdek´in, yaz aylarında, hafta sonu nüfusu 500 binlerde seyrediyor. Gelen kişiler, çöplerini atıp dönüyorlar.

Erdek´te yaşayan 34 bin nüfusun da temizlik konusunda duyarlı olmadığı bir gerçek. Adam, evinde onarım yaptıktan sonra çıkardığı klozeti bile çöpe atıyor. Eski dönemlerde Kapıdağ köylerinde yaşayanlar, çöplerini bulundukları bölgelere atıyorlardı. O çöplükleri rehabilite ettik ve artık izin vermiyor ve Ocaklar Mahallemizdeki bir alanda topluyoruz. Erdek´in son bir yılı için Erdek´te yaşayanlardan özür diliyorum. Yokluklardan yakınmayı sevmem ama bu son bir yıla benden önceki 5 yıllık yönetimin zemin hazırladığının da unutulmaması gerektiğine dikkati çekiyorum.?
Çay bahçelerinin yapımının sürdüğünü, ihaleyi alan firmaya alacağı bedelin 1/3´ünü ödediklerini belirten Sarı, ?Eskiyen, hatta kokan o eski çay bahçelerinin yerine modern çay bahçeleri yapıyoruz. 2016 yılında, Cumhuriyet alanının zemini yenilenecek, Ali Haydar Sarı Sahil Bandı modern bir fiziksel yapıya kavuşturulacak? dedi.
Çay bahçeleri ile birlikte tamamlamaya çalıştıkları Seyitgazi´deki eğlence tesisinin yaklaşık 5-6 milyon liralık projeler olduğuna dikkati çeken Başkan Sarı, ?Belediyelerin eğlence tesisi yapmaması gerektiğini öne sürenler var. Bu düşünceye katılmıyorum. Eğer özel sektör yapmıyorsa bu tesisleri belediyeler yapar. Çünkü turistik yörelere birçok kişi de eğlenmek için geliyorlar? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkan Sarı değerlendirme
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı