Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Sarı´dan Aysan´a gönderme:

Başkan Sarı´dan Aysan´a gönderme:

?Uyguladığın naylon fatura dönemini kapattık?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, belediyenin çok büyük borç yükü altında bulunduğunu bir kez daha vurguladı.
Kendisinden önceki belediye başkanı Hüseyin Aysan döneminde belediyenin ekonomik olarak çöktüğüne dikkat çeken Sarı, şunları söyledi:
?Bu arkadaş, göreve gelmeden önce, ?Ben, işletme mühendisiyim. Şirketimin bütçesi, Erdek Belediyesi´nden bile fazla. Belediyenin harcamalarını gerekirse cebimden karşılarım´ demişti. Sonra ne oldu? Şirketini de satıp gitti. Belediyeyi de 92 milyon lira borca soktu. Bu para nereye gitti? 2009-2014 yılları arasında, Erdek´e kazandırılan somut, tek hizmet var mı? Onun döneminde, bugünkü gibi ilçe sınırlarının genişlemediği sırada, Erdek Belediyesi, makine kiralaması için yılda 2 milyon 200 bin lira ödedi. Şimdi biz, makine kiralaması için yılda sadece 580 bin lira ödüyoruz. 2010´da, Kaya Rock´u onlar çalıştırdı. Bu eğlence merkezinin güvenlik ihalesine 660 bin lira ödediler. Biz, 2016´da, bu ihaleyi 190 bin liraya yapıp, 120 bin lira hak ediş ödedik.

Yani, 5 kat altında ödeme yaptık. O döneme baktığımızda, her kalemde büyük ekonomik yanlışlar var. Şimdi ismini vermek istemediğim bir firmaya, sözüm ona belediyedeki bilgisayarlarda bilgi geliştirmek ve teknolojiyi yakalamak adı altında, üst üste iki yıl, 1 milyon 200 bin liralık faturalar kesilmiş. Zaten, bu bilgisayarları belediyeye kuran SAMPAŞ firması, bunları yapıyor. Bunun adı, ?NAYLON FATURA´ kesmektir. Bunun gibi kestikleri birçok naylon fatura var. Artık belediyede naylon fatura dönemi kapandı. Bu şahıs, bu konuda çıkıp bir açıklama yapsın da görelim.?
Sarı, 2014 yılındaki seçimi kazanarak göreve geldiğinde, bu konuların incelenmesi için İçişleri Bakanlığı´ndan müfettiş istemesine karşın bugüne dek gönderilmediğine işaret ederken, ?Herhalde, bu konuların zaman aşımına uğramasını bekliyorlar? dedi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkan Sarı Aysan gönderme
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli