Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Sarı "Teşekkürler Erdek"

Başkan Sarı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, referandum sonucunu değerlendirdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, referandum sonucunu değerlendirirken, ?Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletimize, üniter cumhuriyetimize sahip çıkan tüm halkımıza, cumhuriyet değerlerine ölesiye bağlı bir yurttaş olarak teşekkürü bir borç biliyorum. Teşekkürler ERDEK? dedi.

16 nisanda gerçekleşen referandum öncesinde kesinlikle siyasi bir çalışma yapmayarak, tüm değerlendirmeyi vatandaşların sağduyusuna bıraktığını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Referandumda gezdiğim bazı mahallelerde de hiç propaganda yapmadım. Bu gezilerde her şey doğaçlama gerçekleşti. Eğer vatandaş soru sorarsa yanıt verip düşüncelerimi açıkladım. Çünkü, Erdek´te yaşayanların kültür düzeyi yüksek olması nedeniyle bilinçli oy kullandıklarına inanıyorum. Nitekim, bu referandumda da öyle oldu. Yine ezici bir çoğunlukla ?hayır´ oyu çıktı. Bu referanduma paralel şekilde, önümüzdeki yıllarda Türkiye´yi zor bir dönem beklediğini düşünüyorum. Yargı bağımsızlığının bulunmadığı bir ülkenin demokrasiden söz etmesine olanak yoktur.?
Yüksek Seçim Kurulu´nun, referandumda mühürsüz zarf ve oy pusulası kullandırması uygulamasının çok ciddi bir hata olduğuna işaret Sarı, ?Halkın, çok kritik bir referandum oylamasında sonuca gölge düşmesi ve sonucun tartışılır duruma gelmesi üzücüdür? dedi.
Başkan Sarı, kabul edilen yeni anayasa gereğince cumhurbaşkanlığına, en az 100 bin imzayla aday olunmasının da yolunun açıldığına dikkat çekerken, ?Demek ki, bu imzaları toplarsam, her vatandaş gibi aday olabilirim? diye konuştu.
Sarı, geçtiğimiz günlerde Halk TV´de katılıp iki kez yayınlanan programını 22 milyon kişinin izlemiş olduğunu öğrendiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli