Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Sarı ?Sahil dolgu alanları konusunda keşmekeşlik var?

Başkan Sarı ?Sahil dolgu alanları konusunda keşmekeşlik var?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sahillerde denetim altına alınmaya çalışılan şezlong ve şemsiyeler konusunda bilgi verdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sahillerde denetim altına alınmaya çalışılan şezlong ve şemsiyeler konusunda bilgi verdi. Daha önce Erdek kumsallarının, belediye tarafından 10 yıllığına kiralandığına dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:

?Kıyı kenar çizgisiyle kumsal arası, belediyemizin tapulu malıdır. Ancak Balıkesir´in Büyükşehir olmasıyla ve dolgu alanlarını kendi sorumluluk alanına almasıyla birlikte bir keşmekeşlik ortaya çıktı. Bu alanlara, Büyükşehir tarafından, siyasetin etkisiyle elemanlar yerleştirildi. Bu elemanlar, Erdek Belediye zabıtasının bile bölgedeki denetimlerine engel olmak istiyorlar ve gerginlik yaşanıyor.

Belediye olarak, dolgu alanlarının bize ait bulunduğunu belirterek, Milli Emlak Genel Müdürlüğü´ne başvuruda bulunduk. Ancak genel müdürlük, bu konuda henüz kararını vermedi. Yani ortada bir düzensizlik var. Sahillerde, vatandaşların şezlong ve şemsiye uygulamasından şikayetlerini değerlendirerek, bu duruma son vermek için çalışmaları başlattık. Emniyet güçlerinden de takviye alarak, birçok şezlong ve şemsiyeyi kaldırdık. Ancak otel ve motellerin şezlonglarına ve şemsiyelerine karışmadık. Çünkü, bu şezlong ve şemsiyeleri onların kullandır-malarının gerekliliğine inanıyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false