Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Sarı Konya´da

Başkan Sarı Konya´da

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Konya´da, Kılıçdaroğlu´nun başkanlığında gerçekleşen belediye başkanları toplantısına katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Konya´da, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başkanlığında gerçekleşen partili belediye başkanları toplantısına katıldı. Toplantıda, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da hazır bulundu.
2019 yılındaki yerel seçimlerde, Ankara ve İstanbul´un da aralarında bulunduğu büyük kentleri kazanma hedefi koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Nisan Cuma günü partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi.
CHP´nin oy oranını düşük bulunduğu iller arasında yer alması nedeniyle Konya´da yapılması planlanan toplantının ana gündem maddesi ?2019 yerel seçimlerine hazırlık? olarak açıklandı.
Kılıçdaroğlu´nun açılış konuşmasının ardından, genel başkan yardımcısı Seyit Torun´un yerel seçimlere ilişkin bir sunum yaptığı toplantıda, seçimlere giden yolda izlenecek strateji şekillendirildi. 

Belediye başkanlarının da söz alarak il ve ilçelerindeki çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardığı toplantıda, yeni dönemde gerçekleştirilmesi muhtemel projeler konuşuldu. Toplantıda, CHP örgütlerinin verdiği bilgiler ve kamuoyu yoklamaları doğrultusunda belediye başkanlarının performansı da değerlendirildi.
Yerel seçimlerde aday belirlemedeki kriterlerin de görüşüldüğü toplantıda, İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Antalya, Mersin ve Adana´nın da aralarında bulunduğu büyükşehirlerin nasıl alınabileceği tartışıldı.
Belediye başkanlarına ve yerel seçimlerde aday olacaklara yol göstermesi olarak hazırlanan kitapçıklarda, kentlerin, hızlı ve ekonomik bir ulaşıma kavuşturulmasının yanı sıra yeşil alanların artırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve çözüm odaklı belediyecilik konularına yer verildi.
Sarı´nın Konya´da bulunduğu sırada belediye başkanlığına CHP´li belediye meclis üyesi Mehmet Ali Tetik vekalet etti.
Haber : Tuncay Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Başkan Sarı Konya
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı