Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Sarı: ?Hukuka saygılıyım?

Başkan Sarı: ?Hukuka saygılıyım?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sık sık hakkında çıkan, ?Mahkemeden ceza aldı, görevinden alındı? söylentilerine yanıt verdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sık sık hakkında çıkan, ?Mahkemeden ceza aldı, görevinden alındı? söylentilerine yanıt verdi.
Hakkında iki dava dosyasının Yargıtay´da bulunduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Bu dosyalardan biri, Erdek´teki akaryakıt istasyonu, diğeri ise otogardaki bir yazıhanenin ihalesiyle ilgili. Erdek Belediyesi´ni hiçbir zaman zarara uğratmadım. Hukuka ve yargıya saygım sonsuz. Son sözü yargı söyleyecek.?
AYSAN´A AÇILAN MAHKEME SÜRÜYOR
Başkan Sarı, önceki belediye başkanı Hüseyin Aysan´a, belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle açtıkları mahkemenin sürdüğünü belirtti.
O döneme ait belediye memurlarının uygulamalarıyla ilgili olarak hiçbir soruşturma veya yasal işlem yapmadığını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?O döneme ait belediye memurlarının uygulamalarıyla ilgili hiçbir yasal işlem yapmadım, çünkü, belediye çalışanlarının, belediye başkanlarının sözünden çıkamayacaklarını biliyorum. Ancak, benden önceki belediye başkanının, demir-çelik alımı sırasında belediyeyi yaklaşık 500 bin lira zarara uğratması nedeniyle hakkında tazminat davası açtım. Erdek´te süren bu mahkemenin sonucunu bekliyorum. İnanıyorum ki mahkeme, belediyenin haklılığı konusunda karar verecektir. Böylece bu arkadaş, bu parayı belediyeye ödemek zorunda kalacaktır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli