Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Sarı: ?Erdekspor olarak ilk amacımız ligde kalmak?

Başkan Sarı: ?Erdekspor olarak ilk amacımız ligde kalmak?

Erdek Belediye ve Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı, bu yıl da yer alacakları Bölgesel Amatör Lig´de(BAL) öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu açıkladı.

Erdek Belediye ve Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı, bu yıl da yer alacakları Bölgesel Amatör Lig´de(BAL) öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu açıkladı. 5393 sayılı Belediyeler Yasası´nın belediyelerin, spor kulüplerine ekonomik destek vermelerini ortadan kaldırdığına dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:
?Geçen sezon 1 milyon 700 bin lira harcadık. Bu nedenle Erdekspor´u küçültme ve altyapımıza daha çok önem verme kararı alarak, uygulamaya soktuk. Lige, genellikle genç oyunculardan oluşan bir kadroyla gireceğiz. Kulüp olarak ayrıca, futbolun dışındaki branşlara da eğileceğiz. Erdekspor olarak önümüzdeki 2015-2016 sezonundaki hedefimiz ligde kalmaktır. Ancak bu, iddiasız olduğumuz anlamına da gelmez. Çünkü, hemen hemen her kulüp, aynı ekonomik zorluklar içinde bulunuyor. Kağıt üzerinde çok güçlü görülen takımların başarılı olacakları garantisi yok. Genç bir takımla neden başarıyı yakalamayalım??
Geçen yıl, deplasman ve kamp giderlerinin 600 bin lirayı bulduğunu, buna karşılık kulübe , federasyondan gelen paranın yalnızca 60 bin lira olduğunu belirten Sarı, BAL statüsünün yanlış olduğunu öne sürerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu yıl, grubumuzda 14 takım yer alacak. Statü gereğince, bir yandan tüm takımlarla mücadele ederken, bir yandan da ilimizde yer alan diğer iki takım ile il içi değerlendirmeye alınacağız. Ligi üçüncü bitirseniz bile küme düşebiliyorsunuz. Böyle statü olur mu? Eski statüyü bile arıyoruz. Federasyon, bu ligi değerlendirmeye almalı. Bu ligde yer alan kulüpleri, altyapıları ve tesislerine bakıp hak edenleri profesyonel liglere almalı.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli