Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Sarı da, Edincik altına Ro-Ro limanı yapılmasına karşı

Başkan Sarı da, Edincik altına Ro-Ro limanı yapılmasına karşı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Edincik altına, özel bir şirket tarafından Ro-Ro limanı yapılması girişimlerine karşı olduğunu açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Edincik altına, özel bir şirket tarafından Ro-Ro limanı yapılması girişimlerine karşı olduğunu açıkladı. Bu çeşit girişimleri yapması gereken kuruluşun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Özel bir sektörün yapacağı bir limanın yerel yönetimlere yararı olacağını sanmıyorum. Kaldı ki, bu özel şirket, bir yerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni by-pass ederek, buraya büyük iki iskeleden oluşacak Ro-Ro limanı kurmayı plânlıyor. Üstelik burası fay hattında yer alıyor. Özel bir şirketin kuracağı Ro-Ro limanının, Erdek limanındaki Ro-Ro uygulamasını kaldıracağını da düşünmüyorum. Çünkü özel sektör, yapacağı büyük yatırımın ardından uygulayacağı yüksek fiyatlarla Erdek´teki Ro-Ro taşımacılığını bu limana çekemez. Bu arada, Edincik altına yapılacak bu büyük limanın, deniz ve doğa katliamı yaratacağı endişem de bulunuyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı