Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Sarı, CHP´nin Yerel Seçim 5. Bölge Çalıştayına katıldı

Başkan Sarı, CHP´nin Yerel Seçim 5. Bölge Çalıştayına katıldı

CHP Yerel Seçim 5. Bölge Çalıştayı Bursa´da düzenlendi.

CHP Yerel Seçim 5. Bölge Çalıştayı Bursa´da düzenlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi´nce Bursa´da düzenlenen CHP Yerel Seçim Bölge Çalıştayında iddialı seçim söylemleri damgasını vururken, ilçemizin CHP´li Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın´da çalıştayda yer aldı.
Bursa´nın yanı sıra Afyonkarahisar, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Düzce, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir´den il başkanları, milletvekilleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve adaylığı CHP Parti Meclisi tarafından karara bağlanmış belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıya, CHP Yerel Yönetimler-den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlık etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık´ın da hazır bulunduğu toplantının açılışındaki konuşmasında Torun, "AKP belediyeciliği kentlerimizi tamamen betona boyadı, ranta boyadı ve maalesef sadece ayrıştırarak, ötekileştirerek yönetti. Bugün artık AKP belediyeciliğinin sonuna gelindi.? sözleriyle iddialı açıklamalarda bulundu.
Toplantının açılışında ev sahibi il başkanı olarak konuşan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 1989 yerel seçimlerinde elde edilen başarıyı hatırlatarak, 31 Mart´a doğru giderken de, CHP´nin Türkiye´yi yönetmeye talip olduğunun altını çizdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun´da, 31 Mart akşamı Bursa´nın sosyal demokrat belediyecilikle tanışarak, Yeşil Bursa ismine yeniden kavuşacağını ileri sürdü.
Bugün artık AKP belediyeciliğinin sonuna gelindiğini öne süren Torun, ?Türkiye´nin hangi AKP´li belediyesine gidersek gidelim, vatandaşımız artık umudunu yitirmiş durumda. Geçmişte halka yakın olduklarını ifade edenler bugün sırça köşklerinde halka tepeden bakmaktalar. Yerel yönetimlerde doğru aday ve doğru iletişimle çok şey olur. Talanın değil, halkın yanında olduğumuzu sabırla anlatacağız. Bizim işimiz anlamak, dertlere derman olmak.? dedi.
Açılışta ev sahibi belediye başkanı olarak söz alan Nilüfer Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, katılımcı sosyal belediyecilik çalışmalarından örnekler verdi.
Toplantının basına kapalı bölümünde ise her yerleşim birimi için ayrı ayrı değerlendirmeler yapıldı, projeler tartışıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false