Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Başkan Sarı, Bandırma´da konuştu

Başkan Sarı, Bandırma´da konuştu

?Stratejik ürün planlamasını siyasetçiler değil, üniversiteler yapmalı?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Bandırma Ekonomi Zirvesi?nde söz alarak düşüncelerini açıkladı.
Dünyada değişen yeni ekonomik düzen içinde artık otomobil veya televizyon üretiminin çok önemli olmadığının altını çizen Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Biz, sanayiye karşı değiliz. Elbette ki, çevreye duyarlı sanayi olabilir. Önemli olan, tarım, sanayi ve konut üretimini sağlıklı yapmalıyız. Ancak ülkemiz, kaynaklarını kullanma konusunda büyük bir savurganlık içinde bulunuyor. Yıllardır bir tarım politikamız yok. Her alanda böyleyiz. Aslında, bu konularda Türkiye´yi siyasetçiler değil, üniversiteler yönetmeli. Üniversiteler, ülkemizin stratejik üretimi konusunda plânlamalar yapmalı. Türkiye´nin 100 yıllık stratejik planlamasını üniversiteler yapmalı. Bu coğrafyada üretebileceğimiz çok stratejik ürünler var. Güney Marmara olarak turizm dahil, bu ürünleri planlamamız gerekiyor. Bu arada mutlaka yüksek teknolojiye yönelmeliyiz.?
Sarı, AKP´nin, ?Bürokrasi engelini ortadan kaldıracağız? diye iktidara gelmesine karşın buna uymadığını öne sürerken, ?Çünkü bürokrasi ile tüm siyasi gücü ellerinde tutmak istiyorlar? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli