Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Sarı, Bandırma´da konuştu

Başkan Sarı, Bandırma´da konuştu

?Laiklik, tüm inançların güvencesidir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Bandırma ilçe örgütünce, Anayasa değişikliği önerisi, bu konuda önümüzdeki aylarda yapılacak halk oylaması konularında basın açıklaması yapılırken, gazeteci-yazar Uğur Mumcu da, katledilişinin 24. yılında anıldı.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm´ün de katılarak düşüncelerini açıkladığı toplantıda Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da konuştu.
Bu coğrafyada, ülkemizin 1071 yılından beri zor bir coğrafyada yaşadığının altını çizen Sarı, şunları söyledi:
?Bu coğrafya, dünyanın kalbi, dünyanın merkezi, ticaret yollarının kesiştiği bir bölgedir. Bin yıldır bu coğrafyada var olma mücadelesi veriyoruz. Kurtuluş Savaşı´nın mimarı, partimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, cumhuriyeti kurarak bize emanet ettiği 94 yıl içinde, hiçbir siyasi güce, bugünkü iktidar kadar destek verilmedi. Bu iktidarın, ülkeyi getirdiği durum ortada. Türkiye´yi yaz-boz tahtasına dönüştürdüler. Yaptıkları her yanlışın ardından ?hata yaptık´ diyorlar.

26. dönem, tarihe yüz karası bir milletvekili kadrosu olarak, utanç tablosu konumunda geçecektir. Ama her şeye karşın halkımızın özgürlüğüne düşkün olmasına güveniyor, halkımızın sağduyusuna inanıyorum. ?Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir! Demek, beş yılda bir sandığa giderek 10 dakikada oy kullanmak, ülkeyi bir kişiye emanet etmek değildir. Devletin tüm kurumlarıyla siyasi ve ekonomik muktedirler karşısında, mazlumların hak ve hukukunun korunacağı bir sistem oluşması demektir. Adaletli yöneticilerin olması demektir. Bugün, başkanlık sisteminin var olduğu tek kurum olan belediyeler de hem İçişleri Bakanlığı, hem de hukuk tarafından denetleniyor.?
Sarı, Müslüman bir ülkede kendilerinin de inançlara saygılı olduklarını vurgularken, ?Ancak laiklik de tüm inançların güvencesidir? diye konuştu.
Toplantıda, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal da hazır bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli