Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Sarı açıklama getirdi

Başkan Sarı açıklama getirdi

?İşletilen otopark yasal değildi?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Hükümet Caddesi üzerindeki otoparkın önüne kazık çakılarak faaliyetine son verilmesinin nedenlerini açıkladı.
Yaptıkları uygulamanın kesinlikle kişisel değil, yasa ve yönetmeliklere uygun olduğuna dikkati çeken Sarı, şu açıklamada bulundu:
?Bu alanda belediyemizin, Hamarat ailesinin ve Burhanettin Soydan´ın yerleri vardır. Ancak bu alanı işleten Hamarat ailesine mensup arkadaşımız, belediyemize ve Soydan ailesine ait yerler için izin almadan, kira sözleşmesi yapmadan yeri kendisi adına otopark olarak kullanmıştır. Vergi Dairesi´ne de sadece kendisine ait bölüm için vergi ödemektedir. Otoparkın ruhsatı da yoktu. Bu yasa dışılığı görmezlikten gelemezdik. Zaten savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. Geçtiğimiz yaz aylarında bu yasa dışılığa bir şey yapmadık. Çünkü otoparkın bulunduğu bu Hükümet Caddesi´nin yanı sıra Adnan Menderes Caddesi´ni Balıkesir Büyükşehir Belediyesi almıştı. Büyükşehir, bu caddeleri şimdi bize geri verdi. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BALPARK da artık otopark işletmeciliğinden çekildi. Önceki yıllarda biz de belediye olarak bu alanı otopark olarak işletmiştik ama alanda bulunan diğer yer sahipleriyle anlaşıp kira sözleşmesi yapmıştık. Bu uygulama tamamen yasa ve yönetmelik dışı duruma son verilmek için yapılmıştır. Kaldı ki Hamarat ailesi benim iyi görüştüğüm dostlarımdır.?
Sarı, otoparkın işlediği sürede işletmecinin, Erdekspor Kulübü´ne 20 bin liralık bağışta bulunduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli