Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Saka´ya "Memuriyetten Uzaklaştırma" cezası

Başkan Saka´ya

Edremit İlçesi´nin CHP´li Belediye Başkanı Kamil Saka´ya "görevini kötüye kullanmak" suçundan 1.500 lira para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezası verildi.

Edremit İlçesi´nin CHP´li Belediye Başkanı Kamil Saka´ya "görevini kötüye kullanmak" suçundan 1.500 lira para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezası verildi.
Güre Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bir taş ocağı ruhsatı ile ilgili hakkında "görevini kötüye kullanmak" suçundan dava açılan Kamil Saka´nın yargılanması tamamlandı.
Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi, dava sonunda Saka´nın 1.500 lira para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Edremit Belediye Başkanı Saka, belediye meclisinin olağanüstü oturumunda yaptığı konuşmada, mahkemenin verdiği kararın henüz kendisine tebliğ edilmediğini söyledi.
Saka, mahkeme kararının kendisine tebliğ edilmesinin ardından yasal hakkı iade edilene kadar belediye başkanlığı görevini, belediye meclis üyesi Mehmet Ertaş´ın yürüteceğini açıkladı.
Kararla ilgili sonuna kadar hakkını arayacağını belirten Saka, şöyle devam etti: "Hakikaten bu konuda çok üzgünüm. Çünkü yaşamım boyunca çoğu zaman arkadaşlarımla darılma, kırılma nedenim, kamu menfaatini her şeyin üstünden tutmam olmuştur. Kamu menfaatini her şeyin üzerinde tutarak bu noktaya kadar gelmiş bir insanın kamuyu zarara uğratmaktan ceza alması kadar da acı bir şey olmaz. Onun için bir müddet ben sorumluluk bakımından aranızda olmayacağım. O konuda belediye başkan vekili arkadaşlarımıza el birliği ile sahip çıkmanız gerektiğine inanıyorum.? Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı