Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Saka´dan Yazar Sabahattin Ali´ye vefa

Başkan Saka´dan Yazar Sabahattin Ali´ye vefa

Edebiyatımızın ünlü ismi şair ve yazar Sabatttin Ali´nin Edremit´te yaşadığı dönemde kullandığı ev Edremit Belediyesi bünyesine kazandırıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Hekimzade Mahallesi Eski Bayramyeri mevkiinde bulunan evin ünlü şairin anısına ve ilçenin kültür mirasına yakışır şekilde düzenleneceğini açıkladı.
Kuyucaklı Yusuf başta olmak üzere eserlerinde Edremit´e atıfta bulunan ve bir dönem Edremit´te yaşayan ünlü şair ve yazar Sabahattin Ali´nin evine Edremit Belediyesi sahip çıktı. Ünlü şair Sabahattin Ali´nin Edremit´te yaşadığı dönemde kullandığı Hekimzade Mahallesi Eski Bayramyeri Mevkiinde bulunan evi Edremit Belediyesi bünyesine katıldı. Edremit Belediyesi tarafından tapusu Ruhi İnceefe adına kayıtlı olan ev yapılan görüşmeler sonucunda satın alma yöntemi ile belediye mülkü haline getirildi.
Edremit´in yerel tarihine sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Saka, Türk edebiyatının ünlü ismi Sabahattin Ali´nin ilçenin tarihinde de önemli bir yeri bulunduğunu dile getirdi.
Başkan Saka, ?İlçemizde Atatürk´ün ziyareti sırasında kaldığı Çayiçi Caddesi´nde ki tarihi ev, Hacı Kabakçı Konağı, eski zeytinyağı fabrikası gibi ilçemizin tarihinde önemli izleri bulunan yerleri yeniden topluma kazandırmak için belediyemiz mülkiyeti haline getirdik. Son olarak Sabahattin Ali´nin Eski Bayramyeri´nde ki evini ilçemizin kültür mirasına kazandırabilmek adına sahibi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda belediyemize kazandırdık. Bu evi ünlü şairin anısına ve ilçemizin kültürel mirasına yakışır bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli