Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Saka´dan Bulgaristan ve Yunanistan´a işbirliği ziyareti

Başkan Saka´dan Bulgaristan ve Yunanistan´a işbirliği ziyareti

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bulgaristan´ın Cebel ve Yunanistan´ın Gümülcine kentini ziyaret etti.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bulgaristan´ın Cebel ve Yunanistan´ın Gümülcine kentini ziyaret etti.
Ziyarette Avrupa Birliği projeleri, termal turizm, kültür ve sanat alanlarında karşılıklı iş birliği ve ortak proje yürütülmesi hakkında görüş alışverişin de bulunuldu.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Türk soydaşların yoğun olarak yaşadığı Yunanistan´ın Gümülcine ile Bulgaristan´ın Cebel kentine ziyaret etti.
Resmi davetli olarak Bulgaristan´ın Cebel şehrinde ki ?Kışa Merhaba? şenliklerine katılan Belediye Başkanı Kamil Saka ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Cebel Belediye Başkanı Fahri Hacıosmanoğlu ve Başkan Yardımcısı Ömer Madan ile karşılıklı işbirliği ve ortak Avrupa Birliği projesi geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundular.
Başkan Saka, Bulgaristan´da 25 Ekim´de yapılacak olan yerel seçimlerde mevkidaşı Başkan Hacıosmanoğlu´na başarılar diledi. Başkan Saka, Bulgaristan´ın ardından Yunanistan´ın Gümülcine kentine geçti. Gümülcine bölgesinde ki Maronia Şapçı Belediye Başkanı Giannis Stavridis ve Türk Gençlerbirliği Başkanı Hasan Koray ile görüştü. Maronia Şapçı Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Dağlı ve Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş´ında yer aldığı görüşmelerde termal turizm, kültür ve sanat alanları karşılıklı işbirliği içerisinde ortak projeler gerçekleştirilmesine karar verildi. Maronia Şapçı Belediye Başkanı Giannis Stavridis, geçtiğimiz yıl Edremit´i ziyaret ettiklerini ve özellikle termal turizm alanında ki yatırımları çok beğendiklerini belirterek, kendi kentlerinde de termal turizm alanında yatırım yapabilmek için Başkan Saka´nın deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
Başkan Saka´da yaptığı değerlendirmede ?Türk soydaşlarımızın sorunları ve karşılıklı işbirliği alanında görüş alışverişinde bulunduk. Kardeşlik ilişkilerinin yanında, iş birliği içerisinde ortak projeler geliştirilmesi konusunda faydalı görüşmelerde bulunduk.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli