Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Saka´dan barış mesajları

Başkan Saka´dan barış mesajları

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Yunanistan´ın Naussa kentinde düzenlenen Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali´ne katıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Yunanistan´ın Naussa kentinde düzenlenen Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali´ne katıldı.
Başkan Saka, ?Böyle sanatsal faaliyetler karlar altından fırlayan kardelen çiçekleri gibidir? dedi.
Yunanistan Sanat Birliği (Greek Art Union) tarafından, Nauusa kentinde düzenlenen Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve ev sahibi Yunanlı sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.
Edremit´ten Barış ve Kardeşlik Yorganı´nın da sergilendiği festivalin açılışına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Naussa Belediye Başkanı Nikos Koutsougiannis, Başkan Yardımcısı Dimitris Mantsios, Veria Belediye Başkanı Vorgiazidis Kostas, Yunanistan Sanat Birliği yöneticileri Maria Loumpourdi, Stellia Chaviaropoulou, Lena Serdaridou ve Türkiye, ABD ve Yunanistan´dan 80 kişilik sanatçı gurubu katıldı.
Türkiye´de meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan ev sahibi Naussa Belediye Başkanı Nikos Koutsougiannis, Türkiye´de meydana gelen terör saldırısını lanetlediğini belirterek, sanatın birleştirici gücünün farklı kültürlerde ki insanları bir araya getirdiğini söyledi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Bu tür sanatsal faaliyetler karlar içinden fırlayan kardelen çiçekleri gibidir. Savaş uçaklarına değil, ambulans uçaklara, yangınları söndürme uçaklarına ihtiyaç vardır. Ege Denizi dostluğun ve kardeşliğin denizi olacaktır. Bu denizde savaş gemileri değil, çocuklarımızı birlikte tatile götüren barış gemileri yüzecektir. Sizleri Aeneas´ın, Zeus´un memleketi Edremit´ten, İda Dağı´ndan barış ve kardeşlik duyguları ile kucaklıyorum.? dedi. Festivalde sergilenen Barış ve Kardeşlik Yorganı yoğun ilgi ile karşılanırken yorgana, UNESCO ve Yunanistan´dan 8 farklı kuruluş tarafından yeni parçalar ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Saka barış mesajları
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli