Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Mirza´dan yeni yıl mesajı

Başkan Mirza´dan yeni yıl mesajı

Bandırma Belediye Başkanı yeni yıl nedeniyle basına gönderdiği yazılı açıklamada, ?Yeni yılı, yeni ve güçlenen umutlarla karşılamak istiyoruz. Gelecekte çok daha güzel günler yaşamak en büyük dileğimiz? ifadelerine yer verdi.

Bandırma Belediye Başkanı yeni yıl nedeniyle basına gönderdiği yazılı açıklamada, ?Yeni yılı, yeni ve güçlenen umutlarla karşılamak istiyoruz. Gelecekte çok daha güzel günler yaşamak en büyük dileğimiz? ifadelerine yer verdi.

Mirza, mesajının devamında şunları kaydetti: ?Gerek ülkemizde gerek dünya da yaşanan tabloya baktığımızda ne yazık ki bu dileğimizin gerçekleşebilmesi biraz uzak görünüyor. Ne acıdır ki, bölgemiz başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde savaşlar yüzünden insanlar ölüyor, yurtlarını terk ediyor, aileler dağılıyor, yok oluyor. Terör dünyanın dört bir yanında masum insanları hedef alıyor. 2016 yılında terör saldırılarında en büyük acıları ülkemiz yaşadı. Sultanahmet Meydanı, Ankara Gar ve Kızılay Meydanları, Atatürk Hava Limanı, Gaziantep, Beşiktaş, Kayseri başta olmak üzere çok sayıda terör saldırılarında asker, polis ve sivil vatandaşlarımızı şehit verdik. Böyle acı bir tablonun üzerine bir de darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Yıllardır devlet içinde yerleşmelerine göz yumulan güçler, bir askeri darbe ile ülkeyi ele geçirmeye kalkıştılar. Tankların, silahların karşısına demokrasiyi koruma kararlılığıyla dikilen ulusumuzun direnişi karşısında başarısın olarak emniyet güçlerimize teslim oldular. Halk yine demokrasiye, Cumhuriyete sahip çıktı. Bu uğurda 240 vatandaşımızı şehit verdik. Darbe girişimi gerekçe gösterilerek başlatılan olağanüstü hal, 5 aydan beri sürüyor. İktidarın, olağanüstü halin olağan hale getirilmesi gibi bir düşünce içinde olduğu görülüyor. Başkanlık tartışmaları adı altında, Cumhuriyetimizin çağdaş, laik, demokratik hukuk devleti ilkeleri tehdit ediliyor. Bu karanlık tablo bizi elbette çok üzüyor. Ama asla karamsarlığa ve umutsuzluğa sevk etmiyor. Ulusumuz, nasıl çok daha zor koşullarda Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşını kazanarak Cumhuriyeti kurmuşsa, bugünkü zor günleri de birlik ve beraberlik içinde atlatacaktır. Bu inancımızı asla kaybetmeyeceğiz. Bu inanç, 2017 yılı için güzel umutlar beslememizi sağlıyor. Geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatansever yurttaşların kararlılığıyla, çağdaş uygarlık hedefinden ve Atatürk´ün yolundan asla dönmeyecektir. 2017 yılının her gününün bu beklentilerimize bizi biraz daha yaklaştırması dileklerimle hepinizin yeni yılını kutlar, sağlık, başarı, barış ve kardeşlik dolu mutlu yıllar dilerim.?

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Mirza yeni mesajı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli