Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Mirza, projelerini anlattı

Başkan Mirza, projelerini anlattı

Bandırma Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısını yaptı.

Bandırma Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısını yaptı. Toplantı gündemine geçilmeden, Belediye Başkanı Dursun Mirza, önümüzdeki dönemde, kaynak buldukları takdirde gerçekleştirmeyi planla dıkları projeler hakkında bilgi verdi.
AMFİTİYATRO YAPILACAK
Mirza, sahil bandında, Tepe Gazinosu´nun altındaki alana doğal açık hava tiyatro(amfitiyatro) kazandırmak istediklerini vurgularken, ?Buradaki 4 bin metre karelik alanın 3500 metre karelik bölümüne yapacağımız amfitiyatro 3 bin kişilik olacak. Bandırma tarihindeki önemini düşünerek, Tepe Gazi nosu´nu koruyacağız? dedi.
HAYVAN PAZARI
Zahireciler Sitesi´nin karşısındaki 120 dönüm alanda hayvan pazarı kurmayı planladıklarını belirten Mirza, şunları söyledi:
?Bu alanda, eski Pazar yerinden söktüğümüz çelik konstrüksiyonları kullanacağız. Bu bölgeye, Bandırma´ya yakışan bir hayvan pazarı kuracağız. Bölgeyi aynı zamanda kurban pazar yeri olarak kullanacağız.?
GENERAL BALCI ÇAMLIĞI
6. Ana Jet Üs Komutanlığı´yla yaptıkları protokolle General Balcı Çamlığı´nın kullanım hakkını aldıklarını anımsatan Mirza, şöyle konuştu:
?Protokol gereğince buraya herhangi, gelir getirici bir bina yapamayacağız. Burayı, spor, yürüyüş ve çocuklar için yapılacak alanlarla yeniden düzenleyeceğiz. Yeşil bölgeleri daha da artıracağız. Çiçeklik alanları genişleteceğiz.?
LİVATYA PROJESİ
Livatya bölgesinde de yeni bir proje uygulayacaklarına dikkat çeken Mirza, şu bilgiyi verdi:
?Bu bölgede kapalı yüzme havuzu, akuapark ve plaj yapacağız. Buna paralel şekilde bölgede lokanta, otel ve disko da yer alacak. Kaynak bulamazsak, bu konuda ?yap-işlet-devret´ modelini kullanacağız.?
MALTA DERESİ PROJESİ
Malta Deresi projesini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirmeyi düşün düklerini açıklayan Mirza, bunun için bölgede kamulaş tırmalara da gerek bulunduğunu belirtti.
GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ
Bandırma´ya bağlı Doğruca Mahallesi´nde, güneş enerjisinden elektrik üretmeyi hedeflediklerine işaret eden Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:
?Bu bölgedeki 24 bin metre karelik belediye arazisinde güneş enerjisinden elektrik üretme projesini yaşama geçirmek istiyoruz. Şu anda belediyemizin aylık elektrik tüketim harcaması 55 bin lira. Bu proje yaşama geçtiği takdirde elektrik tüketimimizin % 85´ini karşılayacak. Projenin maliyeti 1 milyon doları bulacak. Doğa dostu bu proje yaşama geçtikten sonra 7,5 yıl içinde kendini amorti edecek. Projenin ekonomik ömrü ise 20 yıl olacak.?
CİNÇUKURU´NA KÜLTÜR MERKEZİ
Cinçukuru bölgesine bin kişilik bir kültür merkezi yapmayı planla dıklarını vurgulayan Mirza, şöyle konuştu:
?Bandırma´ya artık Barış Manço Kültür Merkezi yetmiyor. Buradaki toplam 18.500 metre karelik alanın 18.000 metre karelik kapalı bölümüne kültür merkezi yapmak istiyoruz. Bunun bodrum katı otopark olacak. Ayrıca kafeteryalar ve mağazalar yapılacak. Bölgede ayrıca 4 dönümlük bir otel alanı da var. Bu projenin gerçekleşmesini kat karşılığı ihaleye de çıkarabiliriz. Eğer kaynak bulabilirsek, bu proje üç yılda biter.?
HOBİ BAHÇELERİ
Edincik´e giden yolda, Recep Gençer Endüstri Meslek Lisesi´nin karşısında ?hobi bahçeleri? projesini de yaşama geçirmek istediklerini vurgulayan Mirza, şu bilgiyi verdi:
?Bu projemiz hemen hemen hazır. Vatandaşlarımızın, sebze ve meyve yetiştirmelerine olanak sağlayacak olan projemiz, 72 bin dönümlük arazimizde gerçekleşecek. Her bir hobi bahçesi 135 metre kareden oluşacak. Bunun 6 metre karesi kapalı alan, 9 metre karesi teras olacak. Bölgede toplam 280 adet hobi bahçesi, 290 araçlık otopark yer alacak.?
TEKEL BİNASI PROJESİ
Ordu Caddesi üzerinde yer alan eski TEKEL binasını yıkarak, bölgede yeni bir yapılanmaya gideceklerini belirten Mirza, şöyle konuştu:
?Yapacağımız yeni binayı 7 metre geriye çekeceğiz. Kat karşılığı yaptırmayı planladığımız 7 katlı bu binamızı kızlar için, dörder kişilik odalarda 320 kişilik olmak üzere kız-erkek öğrenci yurdu ve 28 odadan oluşacak yaşlı konuk evi olarak düşünüyoruz. Bu evde kimsesiz vatandaşlarımızı da barındırmayı planlıyoruz.?
2. HAYVAN BARINAĞI
Bandırma´da, ülkemizin her yerinde olduğu gibi sokak köpek lerinden şikayetler bulunduğuna işaret eden Başkan Dursun Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Hâlen mevcut hayvan barınağımızda 500´ün üzerinde hayvan var. Bunun iki-üç katı kadar da kent içinde sahipsiz hayvan bulunuyor. Yeni bir barınak yapmak için Orman İşletme Müdürlüğü´nden, Karadağ´dan istediğimiz 6 dönümlük yer için olumsuz yanıt aldık. Önerdikleri Ayyıldıztepe´deki yeri de biz kabul etmedik. Şimdi, mevcut hayvan barınağımızın yanında yeni bir barınak daha yapacağız.?
Bu arada, Çelebi Bandırma Limanı´nın, barınaktaki hayvanlara yiyecek götürülmesi koşuluyla belediyeye bağış olarak vermeyi önerdiği 2011 model Doblo marka arabayı meclis kabul etti.
BAŞARMAK İÇİN HAYAL ETMEK GEREK
Belediyenin şu andaki aylık giderinin 6 milyon, gelirinin ise 4 milyon lira olduğuna dikkati çeken Mirza, ?Ancak başarmak için önce hayal etmek gerek. Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz? dedi.
Bandırma´ya yeni bir spor salonu daha kazandırmak istediklerini, olimpik olmasa da bir yüzme havuzu yapmayı planladıklarını belirten Mirza, geçtiğimiz yaz aylarında, portatif bir havuzda 800 Bandırmalı çocuğa yüzme öğretildiğini açıkladı.
Başkan Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Balıkesir Fırıntaş´a vermekten vazgeçtiği Bandırma´nın eski dekanlık binasını da Bandırma Belediyesi´ne istediklerini belirtti.
Ardından, meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. İmar ağırlıklı gündem maddelerinin karara bağlanmasından sonra şubat ayında, Fransa´nın başkenti Paris´te gerçekleştirilecek gayrimenkul fuarına Bandırma Belediyesi´ni temsilen Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın katılması oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin son maddesi, belediyenin 2016 yılı performans programı ile ilgiliydi. Bu bölümde söz alan AKP grup sözcüsü ve ilçe başkanı Alp Bostancı, düşüncelerini açıklayıp eleştirilerde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli