Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Başkan Mirza, Bandırma´daki kazılarla ilgili açıklama yaptı

Başkan Mirza, Bandırma´daki kazılarla ilgili açıklama yaptı

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ilçede gerçekleştirilen kazılar, yol yapım çalışmaları ve tamiratlar hakkında açıklama yaptı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ilçede gerçekleştirilen kazılar, yol yapım çalışmaları ve tamiratlar hakkında açıklama yaptı.
Bandırmada ki farklı kurumların yaptığı kazılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mirza ?Büyükşehir Yasası ile görev alanlarının değişmesi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan biri de bizim kazmadığımız, çeşitli kurumların kazdığı yolların yapılmaması veya geç yapılması. Kazıların sorumluluğu bizde değil. BASKİ su ve kanalizasyon için, TEDAŞ elektrik için, Telekom, Süperonline fiber hatlar ve telefon hatları için, Doğalgaz hatları için kazılıyor. Büyükşehir Yasasından önce bütün kazıların izinleri Bandırma Belediyesi´nden alınırdı. Biz de kazıları belli bir programa koyardık. Kazılan yerlerin tamiri için harcanacak ücretini tahsil ederek belli bir program doğrultusunda tamiratlarını yapardık. Şimdi kazı iznini biz vermiyoruz. Ayrıca kazılar usulüne uygun yapılmıyor. Asfaltı keserek, parke taşlarını önce kaldırıp bir kenara koyarak kazılması gerekir. Şimdi kepçeyle hoyratça kazılıyor. Ayrıca tamirat işlemlerinde de hatalar yapılıyor. Kazılan alandan çıkan toprak asla içine konmaz. Önce kum, üstüne gömlekleme yapılır, onunda üstüne mıcır, sonra ezme ve sıkıştırma yapılır en son da üzeri asfalt yada parke yapılır. Bu şekilde yapılmayınca o yol çöker. Şu anda tamir etiğimiz yerler yapılmış ve çökmüş yerler. Şu ana kadar Bandırma içindeki kazıların sorumlusu bizler değiliz. Biz de vatandaşlarımız daha fazla sıkıntı çekmesin diye Bandırma içinde ne kadar kazılmış yer varsa tamir ediyoruz. Şu anda tüm ekiplerimiz şehir içi kazılarının tamiratını yapıyor. Tamiratlarla ilgili planlama yaptık. Bandırma´yı 18 bölgeye ayırdık. Şu ana kadar 3 bölgeyi tamamladık. 2 bölge de tamamlanmak üzere. Henüz hiç girmediğimiz 13 bölge daha var. Dört ekibimiz şu anda Bandırma içindeki kazıları tamamlamak için çalışıyor.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli