Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Kayan´dan Kadın Hakları mesajı

Başkan Kayan´dan Kadın Hakları mesajı

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, yayınladığı mesajla 5 Aralık 1934´te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82. yılını kutladı.

5 Aralık 1934 tarihinde TBMM tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiğini belirten Başkan Kayan, ?Bir bireyin, bir ailenin ve bir toplumun yapı taşı olan kadınlarımızın çalışkanlıklarıyla, azim ve disiplinleriyle, yufka yürekleriyle siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda topluma kattığı değer açık ve net şekilde görülmektedir. Özellikle siyasi alana bakarsak 2002 yılında 24 olan kadın milletvekili sayısı 2015 yılında 81´e çıkmıştır. AK Parti olarak gerek siyasi gerekse diğer alanlarda kadınlarımıza verdiğimiz değer ortadadır.? dedi.
Kayan, mesajının devamında şunları kaydetti: ?Bu vesileyle kadına seçme ve seçilme hakkı vererek demokratikleşme yolunda atılmış önemli bir adıma imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e, teşvik ve yardımlarıyla kadının hayatın her alanında daha aktif olması için halen uğraş veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ve şükranlarımı sunuyor, çalışmalarını her zaman takdir ettiğim Balıkesir Milletvekilimiz Sema Kırcı, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Gülser Sarıarslan ve tüm Kadın Kolları Teşkilatımıza görevlerinde başarılar ve esenlikler diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli