Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Kayan, yatırım planlarını açıkladı

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, ilçeye bağlı mahallelere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Koordinatör Daire Başkanı Sabri Eren ile birlikte yaptığı ziyarette yapımı biten, yapılmakta olan veya yapılması planlanan yatırım ve hizmetler hakkında bölg

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, ilçeye bağlı mahallelere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Koordinatör Daire Başkanı Sabri Eren ile birlikte yaptığı ziyarette yapımı biten, yapılmakta olan veya yapılması planlanan yatırım ve hizmetler hakkında bölge halkını bilgilendirdi.
Kayan ve Eren Ocaklar Mahallesi´nde
Yaz sezonunun yaklaşması ve hali hazırda bazı belediyelerin tur programlarında ?konaklama bölgesi? olarak belirlenen ve haftada 5 gün ziyaretçi kabul eden Ocaklar Mahallesi´nin sıkıntıları, işletmeciler ve Ocaklar Yaşatma ve Dayanışma Derneği yetkilileri tarafından Büyükşehir Koordinatör Daire Başkanı Eren´e aktarıldı.
İşletmeciler tarafından özellikle, BASKİ tarafından yapılan kanalizasyon alt yapı çalışmaları sonrasında bozulan yolların, sezon öncesi yenilenerek hazır duruma getirilmesi talep edilirken, sahil bandı kullanım planlaması ve kumsal temizliğinin yapılabilmesi için destek beklediklerini dile getirildi.
Talep edilen tüm konuları not alan Eren, en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi.
Kayan ve Eren Narlı Mahallesi´nde
Ocaklar´dan sonra Narlı Mahallesi´ne geçen Kayan ve Eren, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları inceledi.
İlhan, Doğanlar, Turan ve Ormanlı´ya yapılacak olan hizmetlerin planlamasını da gerçekleştiren Kayan ve Eren, önümüzdeki hafta İlhan Mahallesi´nde taş döşeme ve yol çalışmalarının başlayacağını açıkladı. 

Kayan, doğalgaz konusunda gelinen son nokta hakkında da bilgi verdi.
Erdek´te, doğalgaz depolama tesisi için alan bulup yer tahsisi için Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ile görüştüğü bilgisini veren Kayan, ?Daha önceden ilçe sanayi bölgesi altında doğalgaz depolama tesisi için düşünülen BASKİ arıtma tesisi yapılacak yer uygun bulunmadı. Belediye evleri üstünde oduncu yoluna yakın bir yer bulundu. Mayıs ayında orada kazı çalışmaları başlayacak.? dedi.
Ekim ayı sonuna doğru Yalı Mahallesi´ndeki konutların doğalgaz hizmetinden yararlanmaya başlayacaklarını belirten Kayan, ?Karşımıza bir takım sorunlar çıktı. Milletvekilimiz Sema Kırcı, konuyla yakından ilgileniyor. Ana iletim hattı üzerinde olan sit ve zeytinlik alanlarda sorun çözülmeye yakın. Depolama tesisi için yer sorununu dün AKSA yetkilileriyle yerinde tespit ederek çözdük.? diye konuştu.
Paşalimanı adasında 5 mahalleyi birbirine bağlayan yolların tamamının sıfırdan asfaltlanacağını belirten Kayan, Ocaklar - Turan arası dar olan ilk 5 kilometrelik karayolu da sıfırdan asfaltlanacak.? dedi.
Yukarı Yapıcı Göleti´nin içme suyu olarak kullanmak üzere kurulacak tesisin ihalesinin yapıldığını kaydeden Kayan, ?Tesis yaz sezonu gelmeden bitmiş olacak. Ayrıca çeşitli mahalle ve Erdek merkeze halı saha, spor sahası, sahil düzenlemesi, park vb. sosyal tesisler yapılacak.? diye konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı