Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Kamil Saka, gazetecilerle buluştu

Başkan Kamil Saka, gazetecilerle buluştu

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bölgede görev yapan yerel gazete muhabirleri, haber ajansı ve televizyon temsilcileri ile belediyeye ait Akçay Mahallesi´nde ki Edremit Otel´de bir araya geldi.

Başkan Saka, basında sansürün kaldırılışın 108. yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mücadele Günü nedeniyle bölgede görev yapan yerel gazete muhabirleri, haber ajansı ve televizyon temsilcileri ile belediyeye ait Akçay Mahallesi´nde ki Edremit Otel´de bir araya gelip, tüm basın emekçilerinin bu anlamlı gününü kutladı.
15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek sözlerine başlayan, özgür ve yansız basının ne kadar önemli olduğunu son yaşadığımız olaylarda bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Saka, ?Yerel yönetim olarak basınımıza bakış açımız net ve açıktır. Kim hangi bilgiyi istiyorsa anında ilk ağızdan ulaştırmaya açığız? dedi.
Ticari ilişkiler ile basın faaliyetlerinin birbirinden ayırt edilmesi gerektiği kanısında olduğunu belirten Başkan Saka, eski dönemlerin geride kaldığını ?Bunu yazarım haa? diyenlerin karşısında da Edremit halkının en ufak bir girdisini de peşkeş çekmemizi kimse bizden beklemesin uyarısında bulundu.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir´de, ?Türkiye bizim ülkemiz, yaşayacak başka ülkemiz, gidecek başka vatanımız yok. Yaşadığımız bu süreçte, CHP´lisi ile AK Parti´lisi, MHP´lisi ve tüm partilerle birlikte ülkeye ve demokrasiye sahip çıkma zamanıdır diye düşünüyorum. 108. yılını kutladığımız 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mücadele Gününü bu sene gerçekten bayram gibi kutlayacağız? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli