Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Kafaoğlu, Büyükşehir yasasına eleştirenlere kızdı

Başkan Kafaoğlu, Büyükşehir yasasına eleştirenlere kızdı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, büyükşehir yasasını kimsenin eleştiremeyeceğini açıkladı.

Ayvalık´ın yıllardır çözülemeyen ve adeta kangrene dönüşen yol sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun başlattığı yol ve ulaşım hamlesiyle ortadan kalktı. Balıkesir yönünden ilçeye girişteki tek şeritli geliş gidiş şeklindeki yol, çift yön ve çift geliş gidiş şeklinde düzenlenerek hizmete açıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin il genelindeki asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yapımı tamamlanan yollar da tek tek hizmete açılıyor. Son olarak 7 Haziran´da yüklenici firmaya teslim edilen Ayvalık girişindeki tek yönlü yol, dün düzenlenen törenle duble yol olarak hizmete açıldı.
Yapımı yaklaşık 3,5 ay süren yolun hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törenden sonra Başkan Kafaoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer´in geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Yasası´nı eleştirdiği yönünde basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Başkan Zekai Kafaoğlu, Ayvalık´a yaptıkları yatırımları sayarak özetle şunları söyledi: ?Bazı ilçe belediye başkanlarımız Büyükşehir Yasasını eleştiriyor. Bu yatırımları acaba kendi bütçesi ile yapabilecek miydi? Bunlar Büyükşehir Yasası ile gelen imkanlarla yapılıyor. Sadece BASKİ´nin Ayvalık´ta yapmış olduğu yatırım 47 milyon TL. İl Özel İdaresi´nin 70 trilyon bütçesi vardı. Bu 70 trilyon ile 900 kırsal mahallemize hizmet edilmeye çalışılıyordu. Ama sadece biz Büyükşehir olarak kırsal mahallelerimize yıllık 200 milyon TL´nin üzerinde yatırım yapıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak burada 292 personelimiz çalışıyor.?
Amaçlarının asla kavga etmek değil, bölge insanına hizmet etmek olduğunu belirten Kafaoğlu, sözlerine şu ifadeler ile son verdi: ?Bizim hedefimiz asla kavga değil. Bizim hedefimiz burada yaşayan insanlara hizmet etmek. Spekülasyon yapmak değil. İnsanlar tabi maalesef zaman zaman seçimler yaklaştıkça ilçe belediyeleri kendi yapması gereken işleri yapamadıkları için Büyükşehir Belediyesi´ni eleştiriyor. Kimse Büyükşehir hizmet etmiyor, Büyükşehir biz muhalefet partisi olduğumuz için buralara yatırım yapmıyor demesin. Rakamlar net. Ben bu yolun Ayvalık ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Turizm ilçemiz Ayvalık´a da yakışan bir yol oldu.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli