Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Kafaoğlu, bu otoyol Balıkesir´in boynuna takılmış bir gerdanlıktır

Başkan Kafaoğlu, bu otoyol Balıkesir´in boynuna takılmış bir gerdanlıktır

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,İstanbul-İzmir karayolu ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek otoyolu, Balıkesir´in boynuna takılmış bir ?Gerdanlık? olarak değerlendirdi.

Balıkesir ekonomik hayatına büyük katkı sağlayacak projede il sınırları içinde yer alan 109 kilometrelik alanda çalışmalar sürerken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, otoyolun 29 kilometrelik alanının bu yıl içinde kullanılmaya başlanacağını açıkladı.
İstanbul-İzmir karayolu ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirecek otoyol projesinde sona yaklaşılırken, Balıkesir´in Edremit yolu, Bursa yolu, Savaştepe yolu istikametlerinde çalışmalar son sürat devam ediyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Kafaoğlu, otoyol ile ilgili yüklenici firmalardan bilgi aldı.
Dünyadaki 10 büyük projeden birisinin İstanbul-İzmir Otoyolu projesi olduğunu belirten Kafaoğlu, ?Yaklaşık değeri 6,9 milyar dolarlık bir proje. Bunun 2.9 milyar TL de kamulaştırma bedeli var. Üst üste koyarsanız 8 milyar doları aşkın bir maliyet ortaya çıkıyor. İstanbul-İzmir Otoyolu Balıkesir´den geçiyor. Arkasından gelecek olan Çanakkale Köprüsü projesi de bu otoyol ile birleşecek. Yaklaşık 433 kilometrelik bir yol olacak. Bunun 109 kilometresi Balıkesir il sınırları içerisinde kalıyor. Özellikle kullanılacak olan İstanbul ve Bursa istikametinden gelip turizm bölgemiz olan Edremit-Ayvalık istikametine gidecekler sene sonu itibariyle 29 kilometrelik kuzey ile batı kavşağı arası açılmış olacak. İstanbul´dan gelerek körfez hattına gidecek sürücüler şehir içi trafiğine hiç girmeden Yeniköy mevkisinden bu yola çıkacak. Dallımandıra mevkisinden de körfez yoluna girecekler, ciddi bir yakıt ve zaman tasarrufu olacak" dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli