Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Kafaoğlu Bandırma´da

Başkan Kafaoğlu Bandırma´da

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu: ?Bandırma´ya kurulacak güç laboratuvarı 250 milyon Avro´ya mal olacak?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Bandırma´ya geldi. Kafaoğlu´nun ilk durağı Bandırma Ticaret Borsası oldu. Kafaoğlu, başdanışmanı Aydın Özen ile birlikte geldiği Borsada önce Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin´den, elektronik satış salonu hakkında bilgiler aldı.
Ardından borsa salonuna geçildi.
SEZGİN KONUŞUYOR
Burada ilk konuşmayı yapan Borsa başkanı Halit Sezgin, Güney Marmara Bölgesi´ndeki tüm borsaların işlem hacminden önde olduklarına işaret ederken şunları söyledi:
?Şu ana kadar tüm hedeflerimize ulaştık. Şimdi sırada lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı hedefimiz var. Lisanslı depoculukla ilgili şirketimizi kurduk. Borsamıza sınır olan bölgeden bununla ilgili arazimizi de aldık. Bu çalışmalarımıza Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden de destek geleceğini düşünüyoruz.?
KAFAOĞLU´NUN AÇIKLAMASI
Ardından söz verilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bandırma Ticaret Borsası´nın, Güney Marmara Bölgesi´nin 4/4´lük en büyük borsası konumunda bulunduğuna dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Balıkesir, tarım ve hayvancılığın başkenti. Borsalarımız da bu başkent içinde çok önemli rol oynuyor. Bandırma Ticaret Borsası´nın, ülkemizdeki 113 borsa içinde işlem hacmi olarak 6´ıncı, akredite laboratuvarlarıyla ilk 3 arasında yer aldığını öğrenmekten mutlu oldum. Bugüne göre, yani 7 Kasım itibarıyla belediye başkanlığında bir yılımı doldurdum. Balıkesir´e, hiçbir ilçeyi ayırmaksızın her çeşit hizmeti vermeye çalışıyoruz. Yaptırdığımız anketlere göre vatandaşlarımızın isteklerinin ilk üç sırasını yol, asfalt ve ulaşım oluşturuyor. 2 bin kilometrelik yol yapım hedefimiz var. Hâlen 52 noktada yol yapım çalışmalarımız sürüyor. Şikayetler üzerine kent merkezlerindeki su ücretlerinde % 25, kırsal mahallelerde ise % 50 indirime gittik. Liman kenti Bandırma´nın, Balıkesir için önemi büyük. Bandırma´nın, Balıkesir´in ilerlemesinde ve 2023 hedeflerimize ulaşmada en büyük yükü taşıyacağına inanıyorum.?
PLANLAR HAZIRLANIYOR
Göreve geldiği günlerde Balıkesir´de sadece Karesi, 6 Eylül ve Dursunbey ilçelerinin 1/5 binlik planlarının bulunduğuna işaret eden Kafaoğlu, şöyle konuştu:
?Şimdi tüm ilçelerimizin 1/5 bin ve 1/25 binlik planlarının hazırlanması sürüyor. Bandırma´nın konumu düşünülerek bu ilçemize öncülük verilmesini istedim. Bu planların kısa sürede tamamlanacağını düşünüyorum.?
GÜÇ LABORATUVARI
Türkiye´nin tek elektrik güç laboratuvarının Bandırma´ya kurulması için çalışmaların sürdüğünü vurgularken bu yatırım için 250 milyon Avro harcanacağına işaret eden Kafaoğlu, ?Bu laboratuvarın yakınında fabrikaların da kurulacağını düşünürsek bölge, ulaşım ve lojistik açısından da büyük öneme kavuşacaktır? dedi.
Toplantının sonunda Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na günün anısına plâket verdi.
Ziyarete AKP Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı da katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkan Kafaoğlu Bandırma
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli