Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Hidamet Asa´dan Milletvekili Orhan Sarıbal´a yanıt

Başkan Hidamet Asa´dan Milletvekili Orhan Sarıbal´a yanıt

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa´dan, Milletvekili Orhan Sarıbal´a sert cevap geldi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal´ın ?60 yıl sonra ilk kez yaşandı, zeytin üreticisi çaresiz!? başlıklı basın yoluyla yaptığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Sarıbal´ın kendi partilerinin mensubu olan Yalova Fıstıklı Köyü´ndeki üretici ile planlayarak yapılmış olduğu bu görüşmenin kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapıldığını ifade eden Başkan Asa, ?Sarıbal´ın yapmış olduğu açıklamalarının mesnetsiz ve asılsız olduğunu bildirmek isteriz. Gemlik Kooperatifinin faaliyet alanı olan Yalova Fıstıklı Köyü´nde ürün alımlarına başlanmış olmasına rağmen, sanki 60 yıldan bu yana ilk defa alım yapılmamış gibi konuyu çarpıtmış olması, ne siyasi ahlaka ne de insani açıdan yakıştıramadık. Biz sizin gibi sorun odaklı değil çözüm odaklıyız.? diye konuştu.
CHP Milletvekili Orhan Sarıdal´ın, Marmarabirlik´in Afrin´den zeytin aldığına yönelik yaptığı açıklamalarını da fütursuzca yapılmış bir açıklama olarak değerlendiren Asa, ?Milletvekilinin bu açıklaması tamamen yalandır, maksatlıdır. Marmarabirlik olarak bu sene 52 bin ton ürün alımı yapacağımızı defalarca kez dile getirdik. 52 bin ton ürün alımı yapmak üzere depolama kapasitemiz varken, biz nasıl 50 bin ton Afrin´den ürün alabiliriz? Bir mühendis olan milletvekilinin rakamlarla da sorunu var demek ki. Yapılan bu yalan açıklama ne siyasi ne de insani ahlaka da sığmamaktadır. Milletvekiline sesleniyorum: Ben 32 bin üretici ortağımız ve 80 milyon ülke insanımızın önünde onurlu bir duruş sergileyerek, eğer Afrin´den ürün aldığımızı ispat ederlerse söz veriyorum istifa edeceğim. İspat edemezse aynı onurlu davranışı kendisinden de bekliyorum, hodri meydan.? diye konuştu.
Asa, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?CHP Milletvekili Orhan Sarıdal Marmarabirlik´i batırmak mı istemektedir anlamış değiliz. Her ne kadar ziraat mühendisi olduğunu iddia etse de, Fıstıklı bölgesinde yaşanan sinek vuruğundan haberdar değil demek ki. Sinek vuruğu zeytinin içinde kurt anlamına gelir. Biz bu bilgiyi de kendisiyle paylaşalım buradan. Milletvekili raftan herhangi bir ürünümüzü alsa ve içinden kurt çıksa ne düşünür acaba çok merak ediyorum. Biz kalite standartlarımızdan asla ödün vermeyiz. 2010 yılından bugüne müşteri memnuniyeti çok önemsiyoruz. Sinek vuruğunun sorumlusu bahse konu teşkilat mensubu üretici olmasına rağmen onu sorgulamayıp, piyasa koşullarının üstünde ürün alımı yapan Marmarabirlik´e böyle bir suçlama yapmak, 32 bin ortağımızı derinden incitmiştir. CHP´li Sarıbal´ın Marmarabirlik dışında bazı odakları yanına alarak yapmış olduğu bu açıklamanın, Türkiye genelindeki zeytin üreticini hükümetle karşı karşıya bırakmak olduğunu belirtmek isterim. Sofralık zeytin üretiminde herhangi bir arz fazlalığı olmamasına rağmen özel sektörün ucuz fiyata ürün alımlarını eleştirmesi gerekirken Marmarabirlik´e saldırmış olması siyasi ranttan başka bir şey değildir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu