Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gençer, çevreci belediyeler toplantısında

Başkan Gençer, çevreci belediyeler toplantısında

?Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği?nin adı ?Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği? olarak değiştirildi.

Kazdağlarındaki maden arama-larına karşı mücadele amaçlı kurulan Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Genel Kurul toplantısı Ayvalık Bacacan otelde gerçekleştirildi.
Toplantıda Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in yanı sıra üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve birçok davetli katılımcı hazır bulundu.
Genel Kurulda birlik başkanı seçimi, birlik encümen ve meclis üyeleri belirlenirken, tüzük değişikliği yapıldı.
Birliğin ?Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği? olan adı ?Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği? olarak değiştirildi. Birliğe üye olan 10 yeni belediyenin üyelikleri oylanarak kabul edildi.
Ege ve Marmara Bölgelerinden 23 belediyenin üye olduğu Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanlığı´na halen başkanlık görevini yürüten Cahit İnceoğlu yeniden 3 yıllığına yeniden seçildi.
Genel kurulda Edirne, Denizli, Kütahya, Çanakkale, İzmir gibi illerden 10 belediyenin de katılımıyla üye sayısını 23´e çıkaran birlik adını da yeni üyelerin katılımıyla birlikte ?Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği? olarak belirledi. Genel Kurulda dünyanın önündeki çevresel tehditler de Orman Mühendisleri Odası eski Başkanı Salih Sönmezışık´ın sunumu ile üyelere anlatıldı.
Kongrede kısa bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 5 yıldızlı otellere karşı olduğunu söyleyip, Ayvalık üzerinde bulunan sit alanlarının kaldırılmasını istemediğini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli