Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Gençer, ABD Başkonsolosunu konuk etti

Başkan Gençer, ABD Başkonsolosunu konuk etti

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter Ayvalık ilçesini ziyaret etti.

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter Ayvalık ilçesini ziyaret etti.
Hunter, dün akşam geldiği Ayvalık´ta bugün Ayışığı Manastırı´nı gezdi. Hunter, daha sonra İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´le makamlarında görüştü.
Gençer, ziyarette, Ayvalık´ın kaçaklarla ilgili büyük sorun yaşadığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Kaçak problemi, buranın çözeceği bir sorun değil. Bizim burada yapabileceğimiz o insanları yaşatabilmek. Dün mesela bot battı, zor kurtuldu birçok kaçak. Mülteci sorunu çok büyük bir sorun, trajedi ve çok zor durumdalar. Bu, Türk ve Yunanlıların çözeceği bir sorun değil bunu dünya halletmeli, çok büyük bir acı var. Türkiye´de 2 milyonun üzerinde mülteci var ama biz bunu 4 milyon olarak düşünüyoruz. Yapacakları bir şey yok insanların. Savaşın durması lazım. Onlar da buraya gelmek istemez. Bu şartlarda göç yapmak istemezler ama bu trajediyi dünyanın durdurması lazım."
Ziyaretin ardından Gençer ve Hunter, Orhan Peker Sanat Galerisi´ndeki ressam Mehmet Emin Erdoğdu´nun "Zeytin ağacından kadınlar" adlı resim sergisini gezdi.
Gençer, ABD´li konuğa sızma zeytinyağı ve ressam Erdoğdu´nun zeytin ağacı tablosundan hediye etti. Bakonsolos Hunter´de Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´e bir masa saati armağan etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli