Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Ekrem Yavaş, basın toplantısıyla Sındırgı´yı anlattı

Başkan Ekrem Yavaş, basın toplantısıyla Sındırgı´yı anlattı

Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi tarafından üç yıllık belediye hizmetlerinin değerlendirilmesi ve turizm alanında yapılan yeniliklerin tanıtılması adına ? Basın Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı ? düzenlendi.

Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi tarafından üç yıllık belediye hizmetlerinin değerlendirilmesi ve turizm alanında yapılan yeniliklerin tanıtılması adına ? Basın Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı ? düzenlendi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ilçeye turizm yatırımları kapsamında özel işletmeci tarafından kazandırılan bir tesiste düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.
İlçeye kazandırdığı yatırımlarla dikkat çeken Başkan Yavaş, yaptığı basın açıklamada ?Belediye başkanlığı sürecimizde hizmet dolu 3 yılı doldurmuş olduk. Bunun anısına da gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin yer aldığı bir hizmet bülteni çıkardık. Hizmetten yana sıkıntımız yok. Benim özellikle sizlerden istirhamım şu. Bizler turizmle kalkınmayı hedefleyen bir ilçeyiz. Asıl işimizde ilçemizin 1984 yılında İzmir İstanbul yolunun Sındırgı´dan gitmesi ile bazı şeyleri kaybettik. Nüfusumuzu, ekonomimizi kaybettik, belki bu konuda kültürel değer olan insanlarımızı da kaybettik. Bizler aslında Balıkesir´in kültürel zenginlik olarak en iyi ilçesinde yaşıyoruz. Çünkü zamanında yolun verdiği zenginlik insanların kültürel yapısına da etki etmiş. Tarihinde ilçe merkezimizin nüfusu 52, 53 binlere kadar çıkmış. Bizler de şimdi yeni değer kazanmaya değil, kaybedilen değerlerimizi geri kazanmaya uğraşıyoruz.? dedi.
Yavaş: ?30 yıllık özlem sıcak suyu ilçe merkezi ile buluşturduk?
Başkan yavaş, konuşmasının devamında şunları kaydetti: ?Kasım 2015´de 24 km mesafe ile Türkiye´nin en uzun isale hattı olan Hisaralan bölgesindeki 98 derece olan sıcak su kaynağını ilçeye getirdik. İlçenin kaderi böylece değişmeye başladı. Burada jeotermal enerjinin Sındırgı´ya gelmiş olması ve 1500 konutu ısıtıyor olması ilçenin gelişmesinde önemli bir rol alıyor. Türkiye´deki 20. ilçeyiz bu konuda. Bunun da emlak fiyatlarının artışında önemli bir etkisi var. Jeotermal enerjinin ilçe merkezine gelmiş olması ile birlikte termal oteller de ilçe merkezinde, ilçemizin eşsiz güzelliklerinden biri olan Çaygören Barajının etrafında da yükselmeye başladı. Mevcut durum da tam faal olmasa da turistler Sındırgı´yı tercih etmeye başladı. 2008 yılında Termal turizm bölgesi ilan edilen ilçemiz yatırımcılar için bu sebeple de cazip hale geliyor. Jeotermal enerjinin ilçe merkezine getirilmesinin etkisi bu alanda da kendini gösterdi. Önceki dönemimizde yaptığımız 82 konutluk TOKİ´yi zorla satarken şimdi 668´i de satılmış 2. Etap TOKİ çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu evleri alanlarında çoğunluğu Sındırgı´lı olup da başka yerlerde ikamet edenler. Balıkesir´de yapılan en fazla TOKİ konutları da ilçemizde.? Haber Merkezi



Mehmet Dayı
5.04.2017 23:08:50
yatırımLAR dediği sadece jeotermal su demiş. O da Özgür Ertuğrul zamanında çoğu yol aşılmıştı boruları bile koydular fakat siyasi olarak geçit vermedikleri için tamamlanamadı. İlk zamanlar bi hışımla Ekrem başkan siyasi olarak dayanak buldu da tamamlandı o proje. Halk ise iyi ısıtmıyor diye da BEĞENMİYOR. Dahası her yere ulaşmadı. Sadece siyasi elemanların evlerine geldi. Başka YATIRIM?? Sayılamamış bile çünkü yok. Ekrem Başkan başlarda azimliydi fakat şimdi hiç ses yok. Çünkü etrafındaki müdürlerde iş yok. İşten anlamaz kişiler. Sındırgı´da istihdam olamadan o 1984 öncesi günler GELMEEZ.. İster turizm alanı İLAN et. İster BAŞKENT oldu de. Yine de iyi çalışmalar diliyorum.

  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu