Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Başkan Dursun Mirza´dan Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Dursun Mirza´dan Öğretmenler Günü mesajı

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Mirza ?Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, Bakanlar Kurulu tarafından kendisine verilen ?Başöğretmen´ unvanını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmesi nedeniyle her yıl bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını? ifade etti.
?Kıymetli öğretmenlerimizin yaptıkları görevin kutsallığı ve değeri elbette yılda bir gün kutlanarak ya da hatırlanarak anlatılamayacak kadar büyüktür. Öğretmenlerimizin, ülkemizin geleceğinin teminatı genç nesillerin yetişmesinde gösterdikleri fedakârlık ve azim her türlü takdiri hak etmektedir. Atatürk´ün dediği gibi, toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir? ifadelerine yer veren Başkan Mirza, devamında şunları kaydetti: ?Ulusların ruh ve karakterini şekillendirmede etkin rol oynayan öğretmenlerimizin bu işlevlerini yerine getirebilmesinde onların üretkenliğinin ve içinde bulundukları koşullarında çok önemli etkisi vardır. Bu işlevlerini yerine getiren öğretmenlerimize; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ?Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır´ ifadesini kullanmıştır. Öğretmenler, gerekli bilginin kazanılmasını kolaylaştıran, gerekli ortamları hazırlayan bir rol üstlenmişlerdir. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için de öğretmenlerimiz çağı yakalamak, gelişme ve yeniliklere açık olmak, kendini devamlı yenileyebilmek düşünceleriyle kendilerini geliştirmektedirler. İstenmeden de olsa insan eğitiminde yapılacak bir hatanın, sadece yetiştirilen bireye zarar vermediğinin bilinciyle hareket eden öğretmenlerimiz, aynı zamanda toplumun geleceğini de yapılandırdıklarını bilerek büyük bir sorumluluk üstlenmişlerdir. Çünkü en önemli yatırım bireye yapılan yatırımdır. Bu yatırımda ortaya çıkacak bir hata ya da yanlışlık toplumları felakete götürecek sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle de günümüzde birey eğitiminde çok önemli görev üslenen öğretmenlerin çağın ilerisinde bir eğitim anlayışına ve koşullara sahip olmaları gerekmektedir. Ülkemizin içinde olduğu eğitim sisteminin aksaklıklarından, öğretmenlerin sıkıntılarını dile getirmeden ve çözümler aramadan, yalnızca O´nların bu güzel günlerini anmak öyle inanıyorum ki yavan kalmaktadır. Dolayısıyla, ülkemizin geleceğini tesis edecek eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını görmezden gelmemiz mümkün değildir. Türkiye´nin bu konudaki sorunları çözecek hem gücü, hem de eğitimli yetişmiş insanları olduğuna inancım tamdır. Önemli olan bunları harekete geçirebilmektir. Ülkemiz için bilimin ve aklın yolunda bir eğitim sistemine kavuşması için çalışmaların ivedilikle yapılması gerekmektedir. 24 Kasım´ın bu sorunların gündeme getirilmesi ve kalıcı çözümler bulunması için vesile olmasını diliyorum.
Yaşamını yitiren, emekli olan, halen görevlerini sürdüren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyor, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli